Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #11: hakklihahautis karriga

Ideepoolest oleks see pidanud olema sihuke pigem "kaste", kui üks korralik hautis. Küll aga oli mul veidi kiire ja potitäie kartulite keetmise asemel otsustasin hoopis mõned kartulid sisse riivida, et tekiks selline veidi veider ja teistmoodi ühepajatoit. Kui sa retsepti lugedes leiad, et soovid kartuli välja jätta ning teha hoopis millegi kõrvale seda, siis juurde sobib hästi nii tavaline kartul, makaron kui ka riis või riisinuudlid. 

Hautise tegemiseks on vaja 500ml piima, pakk hakkliha, 4 sibulat, 4 küüslauguküünt, 3 tomatit, 2 porgandit, rohelist sibulat, väike purk konservmaisi, 1tl karripulbrit, maitseaineid ja puljongikuubikut. 

Alustuseks prae potipõhjas õlis/võis hakkliha koos sibula ja küüslauguga. Seejärel lisa vesi ja puljongikuubik ning riivitud kartul ja porgand. Kui tahad võid ka tükeldada, aga mulle meeldis sel päeval mõte riivitud kraamist rohkem. Jäta keema, tükelda tomat ning lisa potti. Lase kartulil ja porgandil poolpehmeks keeda ning lisa konservmais, roheline sibul, maitseained, karripulber ja piim. Oota kuni kõik koostisosad on kenasti pehmeks saanud ja lase hea maitsta. Serveerimisel võid soovi korral peale raputada ka seesamiseemneid. 


Kommentaarid