Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #11: makaron hakklihakoorekastmes

Kohe näha, et eriti laisaks teeb see suveke. Olin ükspäev jälle makaronide lainel. Õnneks olid kõik jälle õnnelikud. Seekord tegin juurde hakkliha-koorekastet. Ma olen märganud, et järjest vähem pean kinni sellest, mis retseptis kirjas on. Mitte, et ma enne oleks väga kogustes ja koostisosades täpselt kinni olnud, aga nüüd on kuidagi teisiti. Ma ei mäleta, millal viimati tegemise käigus ei oleks asju enda jaoks mugavdanud. Kui keegi järgmine kord küsib, kas mõtlen neid ise välja, siis saan öelda, et palju puudu ei jää, sest idee on mujalt, aga teostus (ja koostisosad) suures osas omalooming :D 

Ütlen ausalt, minu jaoks on väga mitmes retseptis palju liigutusi, mis on täiesti üleliigsed. Seega jätan ma nad vahelt ära kenasti. Samuti ei kavatse ma iialgi kasutama hakata koostisosasid, mida meie majas ei sööda. Mis muud üle jääb, kui ise hoopis muud asja leiutama hakata. Pika juttu kutsus esile see, et ideepoolest oleks pidanud see olema kanapasta koorekastmes, juhuks kui keegi tahab googeldada hoopis esialgset ideed :D 


Kohe vabandan ka ette ja taha. Ma nimelt unustasin valmis toidu pildistamise ära #piinlik. Ilma ühegi pildita ei taha ka seda postitust teha, seega lepin selle kena hakkliha-seenesegupildiga, mis poolkogemata tehtud sai. Parem ikka, kui mitte midagi. 

Aga asja juurde asudes, siis selle toidu jaoks on vaja makaroni, pakk hakkliha, väike pakk šampinjone, 400ml vahukoort (või piima), 1-2 sibulat, 3-4 küüslauguküünt, üks puljongikuubik, maitseaineid ja veidi jahu. Soovi korral võib lisada ka riivjuustu. 

Alustuseks keeda makaron ära. Lisa vette ka soola ja puljongikuubik. Kui soovid kasuta ka teisi maitseained. Kurna ja jäta õiget aega ootama. Makaroni keemise ajal on hea hetk selle jaoks, et tükeldada ära šampinjonid, sibul ja küüslauk. Pane need pannile, lisa sinna ka hakkliha, maitseained ja tilk õli. Minuni jõudis uus sats kuivatatud tilli, nagu pildilt näha, läks kohe kasutusse ka. Prae kogu kupatus pannil kenasti pruuniks. Kui hakkliha on valmis, vala juurde vahukoor (või piim) ja lisa ka 1-2 lusikatäit nisujahu, et kastet paksendada. Seejuures vaata, et kaste liiga paksuks ei läheks. Seda viga annab küll vee või piimaga parandada, aga kes ikka viitsib nii palju jantida. Mina tegelikult panin piima juurde küll, aga hoopis sellepärast, et pakist vahukoorest jäi väheks ja polnud enam aega poodi jooksma hakata. Lase kenasti keema tõusta ning vala makaronide hulka. 

NB!Kui soovid riivjuustu kasutada, siis võid selle lisada kas kastme hulka või lihtsalt visata makaronide hulka ja segaga. Samas võid seda ka lihtsalt serveerimisel peale raputada. 
NB!Oliivisõbrad võivad ka neid makaroni hulka segada. Ma ise ei ole oliividega sina peale, aga kui keegi katsetab nendega, andke ikka teada, kuidas oli! :) 

Kommentaarid