Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #11: köögiviljasupp punapeediga

Mulle õudsalt meeldib, kui ühes toidus on korraga koos mitmeid erinevaid juurvilju. Kuskilt on meelde jäänud, et ühes toidukorras võiks olla esindatud viis värvi. Seega mida rohkem, seda uhkem. Samuti on värviline toit lapsele heaks motivaatoriks. Ma ei ole küll päris täpselt kindel miks, aga ta sööb paremini, kui toit on värvikirev. Endal on ka kohe täitsa nummi vaadata eksole :D 


See supp muidugi ei saanud valitud seetõttu, et värviline on, lihtsalt ahvatles. Aga hea boonus oli. Kes on rohkem püreesupi armastaja, siis tegelikult võib seda täitsa vabalt ka lõpus ära purustada. Kuna siin oli korraga rohkem kui 1-2 koostisosa, otsustasin, et jätan selle vahele. 
Antud supi jaoks on vajalik mõned kartulid (nii umbes 4-5), 2 porgandit, 1 tomat, 1-2 sibulat, 200g sulatatud juustu, pakk hakkliha, pakk riivitud peeti (okei, võid panna ka pool pakki), maitseaineid, puljongikuubikut ja vett. Kui soovid võid tomati asendada ka paprikaga. Või jätta mõlemad hoopis välja. 

Alustuseks prae potipõhjas õlis/võis ära hakkliha koos sibulaga. Mina panin siin ära ka kõik maitseained, sest kipun muidu unustama. Kasutasin veidi soola, pipart ja üldmaitseainet. Kasutan maitsestamise juures põhimõtet vähem on rohkem. Juurde panna saab alati, aga katsu pärast ära võtta. 
Kui oled hakklihaga lõpetanud, lisa vesi ja puljongikuubik ning pane potti tükeldatud (või riivitud) kartulid ja porgandid. Lase neil veidi podiseda ja lisa tomat (paprika). Lase supp keema ning seejärel pane potti riivitud peet. Kuna kasutasin juba eelnevalt keedetud peeti, ei pidanud see kaua potis olema. Pärast peeti lisa ka sulatatud juust. Supp on valmis, kui juust on sulanud. Kui otsustad püreestada, siis nüüd on õige hetk see ära teha. Püreestamist võib teha ka enne sulatatud juustu lisamist, aga mina jaoks on see pigem häiriv olnud alati. 

Kommentaarid