Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #11: kartulisupp hakkliha ja šampinjonidega

Ütlen kohe alguses ära, et seda suppi võib kenasti ka püreestada, kui on soovi. Samuti võib šampinjone muude seentega asenda. Oh ja otseloomulikult võib hakkliha asemel kasutada mõnd muud lihalist. Näiteks kana või peekonit või hoopis sinki. 


Mulle kohe meeldib, kui toidus on vähe koostisosi. Mitte nii vähe nagu sellel hernesupil, aga no päris kilomeetrist poenimekirja ka ju ei tahaks. Seega, ka selle supi tegemiseks on vaja ainult natuke vett, puljongikuubikut, 8-10 kartulit, 2 keskmist sibulat, väike pakk kohvikoort (või 200ml piima), maitseaineid, pakki hakkliha ja väikest karpi šampinjone. 

Prae potipõhjas õlis/võis läbi hakkliha, seened ja sibul. Lisa ka maitseained. Sellele supile võib julgelt lisada ka pisikese sutsaka suhkrut, see aitab maitsed esile tuua. Kui hakkliha on valmis, lisa juurde vesi, puljongikuubik ja tükeldatud kartulid. Lase veidi podiseda ja lisa ka kohvikoor (või piim). Keeda kuni kartul on pehme. 

Kommentaarid