Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #11: hernepüreesupp praetud viineritega

Tegelikult hakkas uus tiir peale juba ammu, aga tegemist oli vahepeal. Nagu ikka, eks. Hakkan nüüd aga jälle otsast pihta oma toidujuttudega. Alustuseks ütlen kohe ära, et see on üks ülikiire supp. No päriselt. Mingit erilist ettevalmistust tegema ei pea, kui viinerite tükeldamine välja jätta. Kuna meil jäi poeskäik samale päevale ja pidin tõesti ülikiiresti midagi kokku keerama, siis see oli just täpselt sobilik. Luban pühalikult, et ühel päeval õpin ära, kuidas suppidest normaalseid pilte teha saab. Seniks peate leppima sellega, mida pakun :D 


Lisaks vähesele ajale, ei ole ka ostunimekiri romaanimõõtu, vaid üpris pisike: pakk viinereid, natuke õli/võid, 1-2 sibulat, vähemalt 500g külmutatud herneid, puljongikuubik, meelepärased maitseained ja kui soovid, siis 100ml kohvikoort ka. 

Nüüd tuleb see klassikaline osa: pane vesi kenasti keema, lisa maitseained ja puljongikuubik. Seejärel lisa sisse herned ja tükeldatud sibul. Sel ajal, kui ootad, mil hernes pehmeks keeb, tükelda viinerid ning prae need pannil õlis/võis läbi. Kui hernes on valmis, vaata üle vedeliku kogus. Seda ei tohiks olla liiga palju, eriti, kui lisad ka kohvikoore. Hea, kui oleks ühel tasandil hernestega. Seejärel püreesta poti sisu ära ning serveerimisel lisa viineritükid. Tegelikult võib viinerid ka otse potti panna pärast läbi suristamist. Minu jaoks teeb elu lihtsamaks, kui kõik on kohe potis olemas, mis siin ikka peenutseda. Lisaks sellele ei oskaks ma seda kogust jagada ka kuidagi :D 


NB! Kui kellelegi meeldib süüa hunnikus hernest ja sibulat, siis otseselt ei pea püreestama. Kui arvestada, et sinna läheb lisaks veel praeviiner ning võib panna ka krutoone, siis ehk maitseks hea küll. Mina siiski eelistasin sellel korral püreestamist, sest muidu tundus veider. 

Kommentaarid