Otse põhisisu juurde

Teistmoodi koogid - kamapannkoogid

Mulle üldiselt ei meeldi endiselt praadimine. Eriti kui tegemist on kotleti või pannkoogiga. Nende tegemine võtab nii tüütult kaua aega ja üldse on pool pliiti (ja ümbrust) pärast õline. Vahel aga lihtsalt jäävad silma sellised tavalisest erinevad variandid. Kuidas ometi saan ma need proovimata jätta? Vastus on, et ega ei saagi. Seega tuleb aeg-ajalt ette sellist asja, et mõtlen kolm päeva näiteks pannkookidest, et isu tekiks ja siis hakkan katsetama. Ausalt, hoolimata sellest, et ma mõne retsepti juba ette võtan, on nende pagana praadimistega keeruline ennast lainele saada. Ka kamapannkookideni oli tee pikk ja käänuline, aga jõudsin kohale. 


Sellise mõnusa koguse tegemiseks on vaja 4 muna, 400 ml keefiri, 1dl suhkrut, 2dl nisujahu, 2dl kamajahu, 1tl söögisoodat (või küpsetuspulbrit), veidi vanillisuhkrut ja soola. 
Taigna tegemist alusta sellest, et segad omavahel kenasti kokku munad ja suhkru, sinna lisad keefiri. Ja kohe otsa ka nisujahu, kamajahu, soola, söögisooda (küpsetuspulbri) ja vanillisuhkru. Sega ilusti ühtlaseks massiks. Kui tainas tundub veidi liiga paks lisa törts keefiri juurde. Seejuures jälgi, et tainas ei läheks liiga vedelaks. Olen kindel, et minu koogid oleksid tulnud veidi paremad, kui tainas ei oleks jäänud liiga vedelaks. Ühe nõuande annaksin veel: küpseta väiksemad koogid. Alguses üritasin teha peaaegu ülepannikooke. Ikka selliseid mõnusaid suuri, aga need lagunesid pööramisel laiali. Seejuures ei olnud vahet, kui kaua üks külg oli küpseda saanud. Väikesed lagunesid ka õige pisut, neid oli aga hoopis mugavam pöörata. Samas....see lagunemine võis samuti olla põhjustatud vedelast taignast. Mainin ka selle ära, et kamapannukad on soojana, kohe peale pannilt võtmist kõige paremini. Eks nad kõlbavad ka järgmisel päeval süüa, aga esimese hetke maitsete vastu ei saa. 


NB! Hea oleks, kui lased taignal mõned minutid seista enne küpsetamist. Siis jõuab jahu veidi paisuda. 
NB! Maitse lisamiseks lisa serveerimisel mõnda meelepärast moosi. 

Kommentaarid