Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #13: suvikõrvitsasupp

Mul on parasjagu käsil katsenädal "kui mitmesse toitu annab panna suvikõrvitsat või tomatit". See ei olnud küll absoluutselt nii plaanitud, aga juhtus täitsa kogemata, et vähemalt kahe toidu põhiosaks oli suvikõrvits ning enamuses mingil määral tomatit :D Esimeseks sai kohe suvikõrvitsa voor ning supp. Pisikesel on praegu täielik supiperiood. Mitte, et muud ei annaks, aga edukalt, kiirelt ja normaalselt lähevad alla ainult supid. Teen muud toitu võin rahumeeli vähemalt tunni temaga laua taga istuda. Seega oli see selline pingevaba algus uuele ringile. 


Suvikõrvitsasuppi läheb kolm väiksemapoolset porgandit, kaks sibulat, 5-6 kartulit, kaks keskmist suvikõrvitsat, väike karp toorjuustu. üks puljongikuubik, pakk riivjuustu, veidi sidrunimahla, maitseaineid. Omaltpoolt lisasin  veel tilli ja peterselli, aga need ei ole kohustuslikud. Samuti võib riivjuustu asendada väikse tüki suitsujuustuga või üldse panemata jätta. Ma olen juustusõber, seega sobis hästi see juustune mekk, mis tekkis. 

Tükelda porgandid, kartulid, sibulad ja suvikõrvitsad ning pane potti. Lisa vesi, maitseained, maitseroheline ja puljongikuubik ning keeda kuni koostisosad on peaaegu pehmed. Seejärel lisa toorjuust ja riivjuust ning keeda kõik pehmeks. Nüüd on sobilik aeg, et vaadata üle, kas maitseaineid sai piisavalt ning pigistada supi sisse ka sidrunimahla. Seda soovitan teha tunde järgi. 

See supp sobib hästi ka püreestamiseks, aga otsustasin taaskord selle osa tegemata jätta. Samuti võib supile juurde lisada võis praetud kukeseeni. Praegu ongi seeneaeg, seega kasutage juhust, kes seenesõbrad on!

Kommentaarid