Otse põhisisu juurde

Koba peale tehtud õige valik

Ei tule juttu sellest eriti lahedast kohtingusaatest, mis kunagi telekast jooksis. Ega ka muid eriti huvitavaid ja roosamannasid suhtejutte. Tahan rääkida hoopis sellest, kuidas täiesti suvaliselt jõudis minuni mu nõudepesuvahend, millest ma pole nõus enam loobuma! 
Ehk keegi veel mäletab, et mõned kuud tagasi tegin veidi juttu plaanist vahetada eelmine vahend kontsentraadi vastu. Praeguseks on see kenasti tehtud ja esimene pudelitäis ära kasutatud. Olid kenad umbkaudu 5 kuud, mil ei pidanud pead vaevama, et uut oleks poest vaja. Oleks ma nüüd kokkuhoidlik olnud, siis ilmselt oleks vähemalt ühe kuu veel välja venitanud, aga ma veits priiskasin. 


Tegelikult, kui Meheraasu mulle selle Amway nõudepesuvahendi jutuga peale lendas, mõtlesin küll, et jumal halasta. Ei, ei, ei. Ja siis veel vähemalt viis korda ei. Ma olin täiega tiim eelmine vahend, sest see oli vana ja harjumuspärane. Küll aga moosis ta mind ära selle jutuga, et peaks nagu naha vastu hellem olema. Lõpuks otsustasin, et las siis olla. Kui ei meeldi, ei pea ma seda enam mitte kunagi tellima ja võin rõõmsalt eelmise juurde naasta. Tal oli tuline õigus. 

Juba raseduse ajal olin hädas, sest eelmine nõudepesuvahend ajas käed meeletult sügelema. Ma ei saanud üldse ilma kinnasteta nõusid pesta ja see oli nii pagana häiriv. Väga pikalt ei saanud üldse aru, mis pull on. Aga kui tekkis lööve ja arst soovitas vältida vahendi ja naha kokkupuudet, siis enamus sellest kadus. Üks laik jäi, see on mul siiani. Ja see paganas hakkas lõpupoole sügelema isegi siis, kui kummikindad käes olid. Nägin kogu aeg kurja vaeva, et pärast veega kokkupuudet kaoks sügelus ära. See kogus kreemi, mis sinna kulus, oli pöörane. 
Praegu on sügelus kadunud. Võin vees solberdada vahendiga või ilma, viis minutit või pool päeva, vahet pole enam. Käsi lihtsalt ei sügele. Sain lõpuks loobuda ka kinnastest, tunne oli vabastav. Aga ega ma ei saanudki muud oodata vahendist, mida mõned inimesed kasutavad...lilleväetisena :D Praegu on mul see raske periood, et õigel ajal ei tellinud uut potsikut ja pidin poodi minema. Käte sügelus on kenasti platsis jälle. Õnneks küll mitte sellisel tasemel nagu varem, aga pehmelt öeldes ei jõua ma ära oodata, millal see tühjaks juba ükskord saab. Õnneks olen leidnud ka hea kreemi, mis aitab nii palju, et ma ei käi ringi ebanormaalselt kratsides. Enamasti vähemalt ei käi. 

Alguses tundus hind veidi selline päriselt või!? Ma olin harjunud, et lähen võtan paarieurise pudeli letilt ja korras. Selle hind on 7€ ja veidi peale. Samas kui nüüd mõelda, et see on kontsentraat, millest saan teha mitu pudelitäit, siis ei olegi ju palju. Kahju, et praegu pole meeles, mitu pudelitäit sellest valmis tegin, hea oleks arvutada, mis kokkuvõttes liitrihinnaks tuli. Kodulehel on kirjas, et sellega peaks saama pesta 30 000 nõud. Ma neid üle lugema ei viitsi hakata :D 

Juba oma koostiselt on ta loodussõbralik vahend. Veel kord, lilleväetis! Mis mulle aga eriti meeldib on vähenev prügikogus. Tolles postituse, kus rääkisin plaanist vahend välja vahetada, kurtsin ka selle üle, et prügi tekib niiii-iii palju. Nüüd olen vähemalt ühe asjaga veidi vähendanud pere prügitootlikkust. Tundub nagu väike asi, aga kui muidu ostsin peaaegu iga kuu uue pudeli, siis tegi see aasta peale kokku vähemalt 10 pudelit, mis hiljem lendas otseteed prügisse. Kui nüüd kulub 2-3 pudelit, siis on vahe juba tunduvalt suurem. Arvutades aastate kaupa, siis näiteks kahe aasta peale kuluks mul 20 pudelit vana vahendit ja 6 pudelit kontsentraati. Vot see on juba palju suurem vahe. 

Ma oleks juba ära unustanud lõhna! See kõlab veidralt, aga mingil imelikul põhjusel mulle tõesti meeldib see. Selline mõnus ja mahe. Ei karga üldse ninna seda meeletut Mendelejevi tabelit. Samuti on teada info, et alati jääb veidi nõudepesuvahendi jääke taldrikutele ja muudele tarvikutele külge. Mina olen hakanud eelistama keemia sissesöömisele vähe looduslikumat kraami :D 

Võin vist tõdeda, et vahel tasub meest kuulata. Täitsa häid asju võib nii leida :D

Kommentaarid