Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #12: kiire sibulasupp šampinjonidega

Eelmise sibulasupiga oli kerge selline eduelamus. Algselt olin küll skeptiline, aga lõpuks tuli ju täitsa hästi välja ja ära ta söödi. Mõtlesin, et prooviks korra veel. Mudilase pärast veidi põdesin, kui nüüd ausalt tunnistada, aga õnneks talle siiski meeldis. Temasõnutsi olevat see tema lemmiksupp :D ma seda nüüd puhta kullana ei võta, sest vahel ikka on nii, et tuulesuuna järgi oleneb söögieelistus, aga väike võit siiski. Seened ja sibul ühes toidus ja tema ei vaadanudki, nagu pakuksin saasta. Ilma sarkasmita - peaaegu oleks pisar silma tulnud :D 

Ise naersin, et see söömine siin majas käib ikka ainult teineteise järgi. Mudilane vaatab, et Pisikese taldrik hakkab tühjaks saama, sööb kiiremini. Pisike vaatab, et Mudilane võtab ampsu, kohe peab ka lusikatäie saama. See sibulasöömine on ka tulnud suuresti sellest, et Pisike on suur sibulafänn ja ega suurem siis jällegi kehvem ei saa olla :D 

Kui tahad teha sama koguse nagu mina, siis osta koju väike karp šampinjone, 7 suuremat sibulat, karp sulatatud juustu, praadimiseks võid, puljongikuubik, maitseained, veidi tilli ja paar lusikatäit jahu.
Alati võib panna seeni ja sibulaid rohkem. Seened ei pea tingimata olema šampinjonid, vaid võid vabalt ka metsast tuua. Üldiselt aga peaks hoidma seene-sibula vahekorda sellisena, et 100g seente kohta lisad kolm sibulat. Supi kõrvale sobivad hästi ka saiakuubikud, aga täitsa maitsev on ka ilma nendeta.

Alustuseks tükelda sibul potti ja jäta ootele. Prae tükeldatud seened pannil kenast läbi ning lisa sibula juurde. Muidugi võid teha ka nii, et praed sibula ja seened koos potipõhjas läbi. Kuidas endale parem variant tundub. Igal juhul peab sinna hulka enne vee panemist lisama ka kaks supilusikatäit jahu, et päris sibulavedelik ei jääks. Siinkohal peab jälgima, et jahu põhja ei kõrbeks. Segad ilusti läbi, lisad vett. Koguse kohta kasutaksin väljendit "tunde järgi" ehk siis jälgi ise, et supp ei oleks liiga vedel või liiga tahke. Lisa ka maitseained ning puljongikuubik. Lase keema tõusta ja viimasena sega supi hulka ka sulatatud juust. Supp on valmis, kui juust on sulanud.

Mul juhtus üks lugu selle supiga. Üldiselt ma never ei kasuta saiakuubikuid. Aga seekord ostsin. Ise veel mõtlesin, et vot kui vahva, äkki annab midagi juurde üldmuljele. Mõned päevad hiljem näen kapis seda pakki ja ise mõtlen, et miks NEED siin veel on? Kus neid vaja veel oli? No üldse ei meenunud. Nüüd praegu tuli meelde jah, miks need seal kapis olid :D Oh well, vähemalt on järgmisel korral kohe võtta. 

Kommentaarid