Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #12: hakklihakarri

Ma ei oska kommenteerida, kus kohast on tulnud see kastmete ja karrihuvi. Küll aga tundub, et see tuli ja jäi. Taaskord otsustasin teha karrilaadset asja. Kõrvale tegin makaroni, sest aedvilja-bolognese sai lisandiks kartuli. Kes ei taha makaroni või kartulit, siis hästi sobib siia juurde veel ka tatar, riis või kuskuss. See viimane on viimasel ajal mulle kuidagi eriti jalgu jäänud. Ei tea, kas peaksin seda võtma kui vihjet...?

Ütlen kohe alustuseks ära, et hakkliha asemel võib kasutada ka kanafileed ja tomatite asemel hoopis paprikat. Meie majapidamises on see järkuvalt no go listis, seega lähenen loominguliselt. Hetkel harjutan siin pererahvast seentega veel, seega las see väike asi jääda :D Aa, ja enne kui unustan, siis kenasti võib kasutada ka ingverijuurt ja korinadrit. Mina ise neid ei pannud, aga kes nendest rõõmu oskavad tunda, laske käia! 
Hakklihakarri jaoks on vaja koju varuda pakk hakkliha, maitseaineid, kaks väiksemat sibulat, üks porgand, kaks tomatit, üks puljongikuubik, 1-2 tl karripulbrit, 200ml piima ja sutsuke sidrunimahla. Lisasin ka kuivatatud tilli. 

Alustuseks prae hakkliha ja sibul pannil läbi. Maitsesta. Koori, tükelda porgand ja tomat ning lisa mõlemad pannile. Hauta pisut, lisa karripulber. Lisa ka piim ning puljongikuubik, vajadusel ka veidi vett. Võid panna ka törts rohkem piima, kui tundub, et elu pannil on liiga liiga tahke. Jäta karri pliidile podisema nii kauaks, kuni porgand on pehme. Enne pliidilt võtmist veendu, et maitseained ei vaja rohkem timmimist ning anna viimane lihv sellega, et pigistad sidrunist veidi mahla toidu sisse. Ma ei oska siin täpset kogust määratleda, sest kasutasin ise sisetunde ja maitsemeele abi. 

Kommentaarid