Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #13: suvikõrvitsavorm hakklihaga 2

Tegin pimeloosi oma nädala valikute hulgast ja selle tulemusena sai järgmiseks õnnelikuks suvikõrvitsavorm hakklihaga. Vägisi kiskus liiga kõrvitsaliseks, aga mõtlesin, et las jääda. Nii kui nii oleks tulnud see ühel hetkel ära teha. Meheraasu ütles, et tema oleks eelistanud suvikõrvitsaviilude asemel kartuliviile ja kõrvitsa oleks võinud panna tükeldatud kujul hakklihamassi hulka. Mis oleks põhimõtteliselt teinud sellest heal juhul kartuli-suvikõrvitsa vormi. Kes sellisest toidust muidu huvitatud on, siis korra olen teinud ning see on leitav siit


Vaja on kolme suvikõrvitsat, kaks pakki hakkliha, 1 sibul, 3 küüslauguküünt, 2 porgandit, veidi kirsstomateid (või üks paprika), purk tomatipastat või purustatud tomateid, 1 spl jahu, 1 tl suhkrut,  veidi tšillikastet, maitseaineid ja maitserohelist (till, petersell. Eriti hästi sobib siia juurde ka basiilik ja pune). Katte tegemiseks on vaja 1 spl võid, 2 spl jahu, 2,5dl piima, pakk riivjuustu ja soola. 

Alustuseks pane pannile hakitud sibul, küüslauk, tomat, riivitud porgand ja hakkliha. Maitsesta ning küpseta kuni hakkliha on valmis. Ära unusta lisada veidi suhkrut, see toob maitsed paremini esile. Seejärel vala üle tomatipastaga ja lisa maitseroheline ja tšillikaste. Sega hoolega läbi ning sega juurde ka 1 spl jahu. Tõsta ootele. 
Võta ahjuvorm, vooderda küpsetuspaberiga. Koori suvikõrvits ning viiluta see võimalikult õhukesteks viiludeks. Lao alumiseks kihiks suvikõrvitsasrattad. Tee seda nii, et ahjuvormi põhja ei oleks näha. Lao suvikõrvitsaviilud ka vormi külgedele. Nüüd on paras aeg panna vormi hakklihasegu ning selle peale laduda veel üks kiht suvikõrvitsaviile. Küpseta ahjus 175kraadi juures umbes 45minutit. Mina panin peale ka fooliumi, aga olen täiesti kindel, et see on ebavajalik. Suvikõrvits lihtsalt ei lähe pehmeks. Kuigi tal ei ole häda midagi ka veidi krõmpsuvana, siis eelistan pehmet ja veidi pruunikamat. Seega fooliumi pealepanek ei ole kohustuslik. 

Sel ajal kui vorm on esimest ringi ahjus, keeda valmis kate. Selle jaoks pane või sulama. Kui see on valmis, lisa sisse jahu ning kuumuta veidi jahu võis. Pärast mõnda minutit kuumutamist, lisa juurde ka piim ning lase segul keema tõusta. Maitsesta natukese soolaga. Kui vorm on ahjus ära olnud, tõsta see välja, vala peale kate, raputa üle riivjuustuga ning pane uuesti ahju. Seekord 200kraadi juures ja umbes 15 minutit. Lihtsamalt öeldes nii kauaks, kuni juust on sulanud. 

Kommentaarid