Otse põhisisu juurde

(Jõulu)kaardid ja postcrossing

Eile oli mõnus teema kalendris. Pisikese lõunaune ajal mõtlesin, et õhtul kirjutan. Aga õhtul ei tahtnud töötada ei blogger, gmail ega youtube. Ühesõnaga olid maas kõik lehed, mis seotud google kontoga. Kuna ma siiski tahan kaardimajandusest rääkida, siis võtan sõna täna! 

Mulle on alati väga meeldinud kaarte saada. Kuidagi tekitab sellise tunde, et inimene on mõelnud ja vaeva näinud. Tuleb ju otsida sobiv kujundus ja sisu. Olgu, enamasti on sisuks palju õnne või häid jõule, aga eriti vahva on saada selliseid kaarte, kuhu on mingi luuletus sisse kirjutatud. Ega see ei olegi nii oluline. Tänapäeval on olemas nii palju humoorikaid kaarte, et muud polegi tihtipeale vaja. Ma ise eelistan samuti enamasti selliseid osta. Hea kõhutäis naeru garanteeritud! 

Eriti meeldib mulle kaarte saada, sest väikestviisi korjan neid. Või siis on korjan natukene palju öeldud? Ma ei küsi sugulastelt ja sõpradelt neid ning meeleheitlikult ei otsi, kus kohast juurde saada, aga enda omad hoian alles. Ema annab enda omad ka mulle ja nii nad vaikselt kogunevad. Praeguseks on juba kaks kingakarbitäit. 
Taaskord pean vabandama väga halva kvaliteedi pärast, aga mis hädaga ära teed. Telefonis tundus kuidagi parem, aga mis seal ikka. 

Mis mulle mõned aastad tagasi väga meeldis, oli postcrossing. Praegu enam ei mäleta, kuidas selleni jõudsin, aga mõnda aega olin ikka tohutus vaimustuses. See on selline koht, mille kaudu on võimalik saata/saada postkaarte üle maailma. Registreerid ennast ära ja kui soovid kaarti saada, siis süsteem valib kasutaja, kelle aadressi saad. Hiljem tema peab selle ära registreerima (max hea seletus, ma tean). Seal saab kirja panna, mis temaatikaga kaarte soovid jne. Oli sihuke vahva koht. Kui Meheraasuga tuttavaks sain, siis kadus kuidagi ära see kaartide saatmine. Nii palju muid asju oli, mille peale mõelda #ups. Nüüd pole ka viitsinud uuesti kätte võtta, aga samas ei ole see üldse paha idee. 

Tookord sain paarkümmend kaarti, ise saatsin ilmselt sama palju. Tahtsin pilti ka panna, aga see, mis tegin oli katastroofiline ja las ta seekord jääb. 

Kommentaarid