Otse põhisisu juurde

Mikrolaineahi puhtaks!

Meil on kodus üks üsna vana mikrokas. See oli Meheraasul juba enne meie aega ja kuna ta oma tööd teeb hästi, siis ei ole üldse pead vaevanud, et see välja vahetada. Küll aga oli sellel üks häda. Ma ei saanud teda kunagi nii ilusti puhtaks kui oleksin tahtnud. 
Aeg-ajalt ikka tõmbasin üle, aga ikka ei olnud nii nagu vaja. Seest ka mingit jama kogu aeg kogunes. Ma mingi aeg julgesin seda lage vaadata... 

Ma tean küll, et kui oli vaja Pisikese püreed kiiresti soojaks lasta, ja kasutasin mikrokat, siis seda toitu lendas igas kaares, aga vot ülesse ma ei vaadanud kordagi. Nii see siis sinna jäigi. Kuni seal oli üks rõve kiht mingit jama, mis oli kivistunud ja keeldus maha tulemast. 

Täna hommikul tegin kiire tiiru netis. Facebookis scrollides hakkas üks video jooksma mingite koduste nippidega. Esimene oli kohe mikrolaineahju puhastamise oma. Vaja oli vaid vett ja sidrunit. Me üldiselt ei tarbi sidrunit, aga supiteost oli järgi veel. Kuna keegi seda nii kui nii igatsema ei oleks hakanud mõtlesin, et proovin järgi. 

Vaja on selle jaoks umbes 0,5l vett ja ühte sidrunit. Lõikad sidruni pooleks, vette pigistad mahla ja jätad need tühjaks vajutatud kestad ka sinna vette. Paned kolmeks minutiks mikroka tööle ja pärast lased veel viis minutit seista. 

Alguses olin skeptiline, aga see töötas! Kogu jama, millega olin varem nii palju vaeva ja nühkimist näinud, tuli ülikergelt maha. Sain seesmisest edust innustust ja tegin väljas ka puhtaks. Nüüd on nii ilus valge. Päris ausalt, ma ei olegi seda vist nii valgena väljaspoolt näinud :D 

Kavatsen veidi edasi nüüd katsetama hakata. Meil on elutoas valge telekaalune kapp. Alguses oli teler ühes asendis ja kui me seda veidi keerasime tuli välja mingisugune rant. See ei ole siiani maha tulnud, aga proovin nüüd sellesama soojaks lastud sidruniveega. Pole küll ilmselt sama efektiga, kui mikroka puhul, aga ma loodan parimat. Tahaks nendest rõvedatest triipudest lahti saada. Rääkisin täna Meheraasule ka sellest vaimustusest. Ta ilmselt arvab, et ma olen kodus istumisest lolliks läinud. Kõigepealt kokkamine, nüüd koristamine :D

Ma loodan, et ta mõistab: asi ei ole tegelikult üldse nii hull. Minu ja koristamise kohta käib ilmselt pigem see:

Pildiotsingu funny memes about housewives tulemus

Kurat, et mulle ka peab korras elamine nii väga meeldima. Koristamine võtab niiiiiiii kuradi palju aega alati. Ma ei taha erilist keemiavabrikut ka korraldada elamises. Praegu ajab hullult närvi see, et kütmishooaeg on... Hommikul tõmban tolmuimejaga, õhtul on tunne, nagu mitte sittagi pole teinud. 

Olgu, koristamisjutud ajavad mind närvi. Ilmselgelt on targem lõpetada ja imetleda veidi veel seda valget värvi, mida lõpuks näen :D

Oskab keegi soovitada mõnda head looduslikku puhastusvahendit, mis päriselt ka toimiks? Võite lahkelt jagada ka oma koristusnippe. Alati on hea midagi uut ja kasulikku kuulda. 

Kommentaarid