Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #13: hakklihasupp ja lisaboonusena mõned soovitused ka!

Selle supi tagaküljele on minu ema kirjutanud mõned näpunäited/soovitused, mis köögis vajalikud võivad  olla. Mõtlesin, et mis ma neid siin ikka ainult endale hoian, jagan teistele ka. Mine tea, äkki kuluvad kunagi ära. 
  • Liha läheb keema külma vette.
  • Lihale lisatakse soola keetmise lõpul.
  • Aedvili pannakse keema kuuma vette.
  • Aedviljale lisatakse soola kohe. 
  • Oad ja herned lähevad keema kuuma vette.
  • Makaronid paneme kuuma vette ja soola lisatakse kohe.
  • Magussuppidele lisatakse suhkrut kohe. 
  • Toitu pakutakse vasakult poolt. 
  • Valmis portsjonid asetatakse ja mustad nõud võetakse paremalt poolt.
  • Kala keetes, lisatakse vette 1tl äädikat, sest siis jäävad kalatükid terveks ja neil on parem maitse. 
Ma päriselt ei tea, kas see viimane nüüd tõele vastab, sest ega ma siin majas eriti kala keetnud pole. Tähendab...ei olegi. Mina ja Pisike oleme ainsad, kes kala söövad. Ja sedagi mitte eriti palju. Seda väikest sutsakat ma pigem ostan poest, kui hakkan ise vaeva nägema :D Aaaaga, äkki keegi teab, toimib see äädikavärk? 


Aga minnes nüüd kenasti teema juurde, siis hakklihasupi jaoks on vaja vett, 5 kartulit, 2 keskmist porgandit, 1 sibul, pakk hakkliha, veidi õli/võid, Pakk külmutatud herneid, purk hapukurki, maitseained, üks puljongikuubik ja maitserohelist (till, petersell, murulauk). Eriti kaval oleks selles supis kasutada purgis olevat salatikurki. Vedeliku saab ära kurnata ja aja kokkuhoid on silmnähtav. Kellele muidugi meeldib hapukurki hakkida, siis laske käia! 

Prae potipõhjas väikse tilga õliga hakkliha ja sibul. Lisa ka maitseained ja maitseroheline. Kui hakkliha on valmis, lisa vesi, puljongikuubik ja tükeldatud porgand, kartul. Keeda kuni need on peaaegu pehmed. Siis on paras aeg potti panna ka külmutatud herned ja kurgikuubikud. Keeda kõik koostisosad pehmeks ning serveerimisel lisa ka törts hapukoort. 

Kommentaarid