Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #14: suvikõrvitsasupp riivjuustuga 3

Mul oli mingi eriti hea kommentaar selle supi kohta lisada. Kahjuks ma ei kirjutanud seda ülesse, kui pähe plahvatas tegemise käigus. Praeguseks on see muidugi juba kümme korda meelest läinud :D Võiks ju juba ükskord meelde jätta, et asjad ei jää niisama lihtsalt meelde. Ilmselt peaks selle ka muuhulgas kirja panema. Aga, praegu meenus, et suvikõrvitsasupp on varem ka lauale sattunud. Eelnevad on leitavad siit ja siit. Viimane on veel pikk nädalamenüü, seega seal tuleb hoolega allapoole kerida. 

Aga supi selle versiooni jaoks on vaja 4-5 keskmist suvikõrvitsat, 2 sibulat, 2-3 küüslauguküünt, natuke tšillikastet, 800g (kaks purki) purustatud tomateid, puljongikuubik, 150g küüslaugumaitselist toorjuustu, poole sidruni mahl, pakk riivjuustu, maitseaineid ja maitserohelist (till ja petersell on alati hea valik). 

Võta pott ja pane sinna tükeldatud suvikõrvitsad. Lisa ka sibul, küüslauk, vesi, maitseained, maitseroheline ja puljongikuubik. Lase peaaegu keema ja lisa juurde purustatud tomatid ja törtsuke tšillikastet. Lase keema minna. Nüüd on paras aeg selleks, et segada supi hulka toorjuust. Ole hoolikas ja vaata, et toorjuust kenasti ikka ära sulaks supi hulka. Muidu jäävad sellised rõvedad tükid sisse ja see ei näe eriti isuäratav välja. Kui toorjuust on sulanud, pigista supi sisse poole sidruni mahl ja kõige lõpus riivjuust. Lase veel veidi pliidil podiseda, enne kui sööma asud. Serveerides võib (aga ei pea) lisada hapukoort.

Kommentaarid