Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #15: tomatine hakklihakaste + kartulipudru

Mul juhtus parajasti sõbranna külas olema, kui kartuliputru tegema hakkasin. Naersime alguses koos, et see on ikka naljakas, kuidas isegi NII lihtsate ja võrdlemisi igapäevaste toitude jaoks retsepte kirja pannakse. Veidi edasi arutledes tõdesime, et teisest küljest vaadatuna...kõik ei ole söögitegemisega sina peal. Elu esimest kartuliputru tehes istusin telefoni otsas, et ema juhendaks, kui palju läheb võid ja piima jne. Kui esimest korda hakklihakastet tegin, ägisesin Meheraasule telefoni otsa, et ma ei saaa-aaa aru, millal hakkliha valmis on. Praegu mõtlen, et olukord oli pehmeltöeldes #piinlik, aga kõike ei saagi kohe osata. 

Kartulipudru on sihuke võrdlemisi lihtne asi, seega ei hakka üldse pikalt sellele aega kulutama. Keeda kartulid, keeduvette lisa soola ja puljongikuubik. Hiljem lisa veidi võid ja piima ning püreesta ära. Kes siiski tahab leida mõne põhjalikuma retsepti, siis kasuta lahkelt otsingut, sest olen siia blogisse varem paar erinevat kirja pannud ka, üks näiteks on selline porgandiga. Muide, kiitke mind! Täitsa ise sain blogi lehele otsingu lisamisega hakkama! :D 


Hakklihakastme jaoks too koju pakk hakkliha, 2 sibulat, 1 küüslauguküüs, veidi toiduõli, pakk tomatipastat, veidi vett, 3 spl jahu, 2dl piima, maitseaineid ja soovi korral maitserohelist. Mina kasutasin juba klassikaliseks muutuvat peterselli. 

Pane hakkliha koos tükeldatud sibula, küüslaugu, maitseainete ja maitserohelisega pannile ja prae läbi. Kui hakkliha on valmis, lisa tomatipasta. Selle asemel võib vajadusel kasutada ka ketšupit. Sel ajal, kui tomatipasta ja hakkliha pliidil podisevad, sega omavahel kokku piim ja nisujahu. Sega korralikult läbi, siis on endal lihtsam ning kastmesse ei teki tükke. Vala samuti pannile. Sega korralikult läbi, lase keema. Kaste võiks nii minut-paar rahulikult podisedes keeda, enne kui pliidilt ära võtad. 

Kommentaarid