Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #15: seenesupp

Kuigi mul on sees täielik elevus ja ärevus korraga ning osa minust tahaks hoopis seda välja elada, võtan ennast siiski kokku ja hakkan kirja panema uusi retsepte. Mis ma ikka kirjutan kümmet postitust ühe ja sama sisuga :D Seega teen otsa lahti ja alustan...seenesupiga. 

Seentena võib kasutada tegelikult ka metsaseeni, näiteks kukeseened oleksid päris hea variant. Ma ise ei ole suurem asi metsas käia, seega läksin poodi ja ostsin kaks karpi šampinjone. Sekka panin ka 5 kartulit, 2 sibulat, õli, 3 spl jahu, vett, veidi piima, karp sulatatud juustu (100-150g), ühe puljongikuubiku, maitseaineid ja maitserohelist. 

Esimese asjana tükelda seened ja sibul ning prae need potipõhjas kergelt ära. Seejärel lisa jahu ja sega korralikult läbi. Koori ja tükelda ka kartul ning lisa potti. Pane juurde ka vesi, maitseained, maitseroheline ja puljongikuubik. Samuti vala supi hulka törts piima, nii tunde järgi. Kui kartul on peaaegu pehme, sega hulka sulatatud juust. See võib olla nii klassikaline, kui ka näiteks ürtidega või kukeseenemaitseline. Sulata juust kenasti supi sisse ära. Jälgi, et tükke sisse ei jääks. Nüüd keeda suppi seni, kuni kartul on kenasti pehme. Head isu! 

Kommentaarid