Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #13: üks pekki läinud ratatouille, millest sai hea kaste

aka Prantsuse köögiviljahautis. Meie majas tuntud ka kui suvaline kaste, mis ei vääri oma õiget nime. Süüdi selles olen ikka ainult ise. Esimeseks hädaks oli see, et ma unustasin varem, et suvikõrvitsat oleks siin ka vaja. Olgu, mõtlesin, et las jääda. Aga siis avastasin, et pagana baklažaan oli saba andnud külmkapis. Seega jäi ka see välja. Mis lõppkokkuvõttes põhjustas selle, et ma ei osanudki enam asjale  nime panna. Ratatouille ta enam nagu ei olnud. Pigem selline eriti tomatine kaste :D 

Minu pekki läinud toidu jaoks oli vaja õli/võid, 2 sibulat, 1 väiksem baklažaan, 3 küüslauguküünt, karp kirsstomateid (või üks paprika), üks purk purustatud tomateid, üks purk kõrvitsaid, 1 väike suvikõrvits, tšillikastet, maitseaineid ja maitserohelist. 


Alustuseks lähevad (haude)potti, pannile sibulad ja küüslauk. Prae neid veidi. Lisa baklažaan ja lase veel veidi haududa. Umbes 10 minutit peale baklažaani, lisa ka (paprika) tükeldatud kirsstomatid, purustatud tomatid, kõrvits ja suvikõrvits. Samuti maitseained, tšillikaste ning veidi enne pliidilt ära võtmist ka maitseroheline. Ilma suvikõrvitsa ja baklažaanita saab ta üliruttu valmis. Ma kahjuks üldiselt ei oska öelda, kui kaua võtab aega baklažaani valmimine. Eraldiseisva toiduna ma seda ilmselgelt kasutada ei saanud, seega panin veidi vett ja tegin ta kastmeks. See muidugi tähendas seda, et kõrvale pidin kartulit keetma. Aga pretty nice save :D Imekombel oli isegi täitsa söödav värk. 

Mina ise sügasin kukalt, kui toidu nime lugesin. Ratatouille, was ist das? Ma siis jagan kenasti infot, et minusugused mitteteadjad ka targemaks saaksid. Tegu on Lõuna-Prantsusmaa köögiviljatoiduga, mille põhikomponentideks on tomat ja baklažaan. Valmistamisviise on mitmeid, aga kõige lihtsam on lisada koostisosad vastavalt sellele, kui kaua nad küpsevad. Kuulu järgi olevat päris ratatouille eriti hea grillitud kala ja lihaga. Meie pere kõhud täitis, nagu juba öeldud, ka tavalise keedukartuliga koos. 

Kommentaarid