Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #14: kõrvitsasupp riivjuustuga

Kõrvitsasupp tundus selline huvitav ja...teistsugune. See oli elus täitsa esimene kord, kui lisasin korraga toidu hulka soola, pipart, kaneeli ja mett. Sügasin küll veidi kukalt, sest tundus pehmeltöeldes huvitav kooslus. Lõõpisin veel, et kui hästi läheb, siis näeme järgmist päeva, aga kui ei lähe, vabandan siiralt :D Ellu jäime kenasti ja otsa sai ka ootamatult ruttu. Mulle eriti meeldis see, et tegemine võttis veel vähem, kui söömine. 

Sellesse suppi oleks ideepoolest vaja osta nii kõrvitsat (vähemalt 400g) kui ka porgandit (3-4). Ma teadsin, et mingisugust suurt kõrvitsat ma koju ostma ei hakka, seega otsisin poest tavalist purki pandud varianti. Õnnestus aga leida lausa kõrvitsasalat porgandiga. Purk oli 400g ja kahest piisas täiesti. Vedeliku kurnasin ennem välja ning sain kaks ühes. Ehk ühe ostuga sain lahti suurest vaevast porgandi ja kõrvitsaga. Kes siiski soovib nendega mässata, siis olge lahked. Lisaks kõrvitsale ja porgandile on vaja veidi võid, 2spl mett, veidi kaneeli, 5 kartulit, vett, pakk riivjuustu, 1dl kohvikoort või piima, maitseaineid, maitserohelist ja üht puljongikuubikut. 

Hea meel on öelda, et kõige hullem osa, ehk meega möglamine, saab kaelast ära kohe alguses. Seega pane potti võid, nii umbes 50g ja lisa sinna maitseained (sool, pipar, kaneel jms), maitseroheline ning kõige lõpuks ka mesi. Kuumuta mõni minut. Seejärel lisa vesi, puljongikuubik ja tükeldatud kartul. Kui kasutad toorest kõrvitsat, porgandit, lisa ka need kuubikud koos kartuliga vette. Kui oled minusugune laiskloom, lisa purgis olevad kõrvitsa ja porgand siis, kui kartul on pehme. Kui supp on keema läinud, lisa hulka kohvikoor (või piim) ja riivjuust. Sega hoolega läbi ning kui poti sisu on uuesti korralikult keema läinud, saab ka supp valmis. 

Ps, see supp sobib ka püreestamiseks, juhul kui keegi eelistab püreesuppe. 

Kommentaarid