Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #13: tomatisupp

Retsept lubas, et see on eriti hea ja tummine supp, eriti sobilik külmade ilmade ajal. Kas ma teda just eriti tummisena kirjeldaksin, aga sobis soojal ajal ka. Mitte, et soe söök ÜLDSE eriti alla läheks, aga ma ei anna valikut :D Kuna nii kui nii ajab higistama, siis ega küll küllale liiga ei tee, eks. 


Tomatisupi jaoks on vaja 1 sibulat, punt rohelist sibulat, 2-4 porgandit (oleneb nende suurusest), pakk hakkliha, veidi tšillikastet, 2 purki purustatud tomateid, puljongikuubik, pakk riivjuustu, veidi makarone, maitseaineid ja maitserohelist. 
Alles hiljem mõtlesin, et olin loll, kui makaroni lisasin. Kartul oleks sama hästi sobinud, aga poleks vedelikku endasse tõmmanud. Mis rõõm on supi tegemisest, kui järgmisel päeval saad hoopis korraliku prae. Ahjaa, ideepoolest oleksin tahtnud panna sinna sisse hoopis purustatud tomateid basiilikuga, aga ilmselgelt on aju juba ülekuumenenud ja poes käies arvasin, et ilgelt hea mõte oleks minna mõnda teise, mitte sinna, kus alati. Ja seal poes ei olnud seda, mida vaja. Seega pidin leppima veidi muu kraamiga ja lõpuks lisasin sinna ühe paki suvalisi purustatud tomateid ja ühe paki tomatipüreed. Nüüd muidugi tekib küsimus, et kas siis tegu on üldse tomatisupiga..? Ütleme, et on. Selline vähese tomatiga tomatisupp :D 

Alusta sellest, et võtad potikese ja paned sinna põhja törts õli/võid ja hakkad praadima. Esimesena läheb sisse hakkliha koos sibulaga. Kui hakkliha on peaaegu valmis, lisa potti ka porgand, roheline sibul, maitseained ja maitseroheline. Mina kasutasin vanu lemmikud tilli ja peterselli. Kui hakkliha on valmis saanud on aeg lisada veidi vett, puljongikuubik, tšillikaste ja purustatud tomatid (koos tomatipüreega, kui seda kasutad). Eelviimasena lisa riivjuust ning sinna otsa kohe makaron. Supp on valmis, kui makaron on pehme. Maitse timmimiseks võid kasutada ka sidrunimahla. Kartulit kasutades lisa see potti pärast seda, kui hakkliha on valmis. Purustatud tomatid ja riivjuust lisa siis, kui kartul on põhimõtteliselt pehme.

Kommentaarid