Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #14: ahjupasta hakklihaga

Ehk siis maakeeli tegelikult lihtsalt üks järjekordne makaronivorm, mis peidab end uhke nime taha :D Ilmselgelt ei ole see üldse esmakordne sellistsorti vorm. Hoopistükkis....viies. Esimene sai tehtud kolmanda nädalamenüü ajal, leitav on siit. Üheksanda nädalamenüü ajal valmis tomatitega makaronivorm. Kaks nädalat tagasi valmis üks hakklihaga makaronivorm, mis on üpris sarnane sellele, millest siin juttu tuleb. Kõige viimasena oli ahjuomlett, mis minu meelest oli pigem makaronivorm, seega sobib samuti siia nimekirja. 


Käesoleva vormi jaoks on vaja pastalist. Mina kasutasin umbes poolteist pakki tavalisi makarone. Aga ilmselt oleksid ka spagetid asja ära ajanud. Lisaks makaronidele on vaja 1 sibulat, kahte pakki hakkliha, pakk riivjuustu, veidi tšillikastet, 2 muna, 2dl piima, maitseaineid, maitserohelist ja ühte puljongikuubikut. 

Keeda makaronid ära. Lisa vette ka sool ja puljongikuubik. Samal ajal pane pannile hakkliha ja sibul ning prae kenasti läbi. Maitsesta ja lisa ka maitseroheline. Kui makaron on valmis, kurna ja lisa potti hakkliha ja törts tšillikastet. Sega klopi munad piimaga koos lahti ja maitsesta kergelt. Lisa ka see segu makaronide hulka. Kata ahjuvorm küpsetuspaberiga ja vala poti sisu sinna sisse. Peale raputa riivjuustu ja pane ahju. Küpseta 180-200kraadi juures umbes 25 minutit. 

Makaronide hulka võib lisada ka riivitud suitsujuustu või pakike tavalist riivjuustu. Oleneb, kui suur juustusõber oled. 

Kommentaarid