Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #14: aedviljavorm hakklihaga

Nimekirjas järgmine õnnelik oli aedviljavorm, milles võib hakkliha vabalt asendada ka singiga. Või vorstiga, viineriga, ükskõik millise lihalisega. Kui kasutad vorsti või sinki, siis seda ei pea ennem valmis praadima. Seega on üks samm vähem vaja teha. Hakkliha otsustasin aga varem läbi praadida. Aga kõigest kenasti nüüd järjekorras. 


Alustuseks, nagu ikka, nimekiri vajaminevatest koostisosadest. Kaks pakki hakkliha (või oma äranägemist järgi muud vorstilist/lihalist), üks-kaks pakki külmutatud aedviljasegu. (Muide, ukraina borši külmutatud põhi ajab ka asja ära. Tean seda, sest Meheraasu tõi mulle tavapärase segu asemel selle :D), pakk riivjuustu, maitseained (sool, pipar, üldmaitseaine. Siia sobib hästi ka pune, kes soovib), 2-3 muna, 2dl piima (või kohvikoort), 1 sibul. 

Pane hakkliha koos sibulaga pannile ja prae läbi. Lisa ka kõik maitseained, mis vajalikud on/vajalikuks pead. Kui hakkliha on valmis, sega see kokku aedviljaseguga ja seejärel pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi. Klopi munad lahti, lisa muna hulka ka piim ja riivjuust ning vala see vormile. Sega pealmist kihti natuke lusikaga läbi. Nii ei jää riivjuust ainult pealispinnale, vaid seguneb veidi muu toiduga ka. Küpseta ahjus 45 minutit 200kraadi juures. Vajadusel isegi pisut kauem. Üldiselt lihtsalt nii kaua, kuni aedviljad on pehmed. Enne söömist lase veidi seista, siis hangub vorm kenasti ära. 

Kommentaarid