Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #14: ahjuomlett spagettidega

Ühtpidi ja teistpidi ikka tõstsin seda ahjuomletti edasi-tagasi. Lõpuks mõtlesin, et huvi on, tahtmine on, omletti pole nii kui nii miljon aastat söönud. Siis vaatlesin, et see saab veel ekstra kiiresti ju valmis ka! See viimane võitis ja nii ta ühel õhtul ahjus oligi. Ma ütleks, et maitses pigem nagu makaronivorm, kui omlett, aga ehk oleks munade kogus liiga väike võrreldes spagetikogusega.


Ahjuomleti tegemiseks on vaja pakki spagette, vähemalt 4 muna, vähemal 1,5dl piima (aga võib ka rohkem, kui tundub vajalik olema), kuivatatud tilli/peterselli, pakk riivitud juustu, pakk kirsstomateid ja maitseaineid. 

Alustuseks pane purustatud spagetid keema. Sel ajal, kui nad pliidil omaette toimetavad, võta kauss. Pane sinna munad ja klopi need piimaga koos lahti. Lisa maitseroheline, maitseained, riivjuust, ja kirsstomatid. Sega kenasti läbi. Kui spagetid on valmis, kurna. Seejärel lisa ka need kaussi ja sega uuesti korralikult läbi. Vajadusel timmi maitseid soola, pipraga. Vala segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi ja pane 20 minutiks 200kraadi juures ahju. Ideepoolest peaks olema omlett peaaegu hüübinud, kui selle ahjust välja võtad. Enne söömist lase veidi tahkuda. Kõrvale sobib hästi värske salat. 

Kommentaarid