Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #14: leiva-panniroog + hakklihakaste punapeediga

Ma alguses väga sügavalt kahtlesin, kas tasub teha kastet sinna kõrvale või mitte. Siis otsustasin, et las olla, saabki koguseliselt rohkem ja ei pea järgmise päeva lõuna ajal muret tundma, mida lastele ette anda. Lõpuks olin väga õnnelik, et just sellise käigu ette võtsin, sest ilma kastmeta oleks see leivaroog jäänud väga kehva väljanägemisega. Mitte, et ta kastmega koos eriti palju parem välja oleks näinud, aga abiks ikka. Nägi lausa nii halb välja, et kutsusin toitu hellitusnimega apetiitne okse. Maitse õnneks oli hea. Kõigile, mina kaasaarvatud, väga meeldis. Silmad kinni oleks olnud lausa lust seda süüa. Allapoole lisan pildi ka, mitte, et see seal hea paistaks, aga no lihtsalt, illustratsiooni mõtteks. Ma olen üpris kindel, et silmailu oleks rohkem pakkunud see, kui leib oleks jäänud kenasti kuubikutena, aga mingi ime läbi suutsin selle hoopis pudruks praadida :D 

Ma loodan, et teistel katsetajatel on rohkem õnne. Kes soovib proovida, siis vaja on leiba. Mina kasutasin ära terve pooliku leiva (hahahahah, üliväärkas sõnastus, ma vabandan), veidi võid/õli, soola, 4 munavalget, pakk hakkliha ja pakk riivjuustu (või siis suitsukana ja mozzarellakirsse, sinu valik). 

Alustuseks lõika leivaviilud kuubikuteks ja pruunista pannil. Seejärel lisa hakkliha (või linnuliha). Sel ajal, kui hakkliha valmib võta munavalged ja maitsesta need soolaga. Valmis hakkliha-leivasegule vala munasegu peale. Sega kuni muna on hüübinud. Seejärel lisa riivjuust (või väiksemateks tükkideks lõigatud mozzarellakirsid) ja lase neil sulada. Kõrvale sobib hästi ka värske salat. 


Nagu eespool juba ütlesin, valisin värske salati asemel hakklihakastme peediga. Käib ta üldiselt nagu tavalise kastme tegemine. Vaja läheb pakki hakkliha, pakki peeti (ikka jätkuvalt kasutasin juba riivitud ja keedetud varianti), veidi toiduõli, 2 sibulat, 5dl piima, 2spl nisujahu, maitseaineid ja maitserohelist. 

Alustuseks pane pannile sibul, hakkliha. Maitsesta ja lisa ka maitseroheline. Kui hakkliha on valmis, lisa peet. Peedi võib ideepoolest sisse panna ka siis, kui hakkliha on alles pooleldi valmis. Ma nii hea tunnetusega ei ole, et peediga segatuna aru saaksin, millal valmis on :D Sega korralikult läbi ja sega sisse jahu. Pärast paari hetkelist kuumutamist vala peale ka piim ning lase kaste keema. Seda vist ei pea ütlema, et serveeri neid koos? :D 

Kommentaarid