Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #14: peedisupp 2

Peedisupiga on siin majas olnud mitmekuuline paus. Kuna õppisin lõpuks ometi bloggeris otsingut kasutama, siis sain teada, et lausa pooleaastane paus. Viimati tegin üht versiooni teise nädalamenüü ajal. Kes tahab vaatab järgi, aga üldiselt lisasin tookord sinna ka hakkliha ja kapsast. Seekord oli tegemist väga kiire versiooniga, mis väga palju vaeva ei nõudnud. 

Kapsast ja hakkliha ei lisanud, küll aga läks sinna sisse üks pakk riivitud peeti (teate küll see laisa inimese variant, kus sinu eest on kõik juba ära tehtud. Ma mõtlen siis juba keedetud ja riivitud). Ma ei väsi kordamast, et ilus aeg see 21.sajand, elu on nii mugavaks tehtud :D Lisaks peedile oleks vajalik lisada 3 küüslauguküünt, üks sibul, puljongikuubik, 1-2 loorberilehte, poole sidruni mahla, maitserohelist ja maitseaineid. Selle kirjutamine praegu tuletas meelde, et mul sai kuivatatud till otsa, masendav. 

Kuna kasutasin juba valmis peeti, jäi sellega majandamine ära. Panin ta lihtsalt lebolt potti, lisasin ka tükeldatud sibula ja küüslaugu, vee ja puljongikuubiku. Samuti otsustasin kohe ära lisada maitseained ja maitserohelise. Mis alguses tehtud see lõpus hooleta. Jätsin nad rõõmsalt podisema. Kui supp oli keema minemas, lisasin ka poolest sidrunist pigistatud mahla. Ootasin kenasti mõne hetke, kuni toit läks keema ja valmis ta oligi. Kes kasutab toorest peeti, siis peaks ideepoolest keetma seni, kuni peet on valmis. Serveerimisel võib (aga ei pea) lisada ka hapukoort. Mina otsustasin seekord kena päiksekese peale teha. Läks tuju lõbusamaks küll :D




Kommentaarid