Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #19: frikadellisupp

Oi, frikadellisupid toredad. Kerge teha, maitsevad hästi. Väga raske on mööda panna, kui koostisosadeks on kõik head juuriviljad. Olgu, maitsestades annab ikka pange panna, aga no üldiselt ikkagi üpris keeruline feilida. 

Vaja läheb vett, kahte puljongikuubikut, ühte sibulat, kuute kartulit, kolme porgandit, veidi suhkrut, sidrunipipart, soola, kahte väikest pakki (300g) frikadelle, pool pakki külmutatud herneid, peotäis rohelist sibulat ja tilli või muud maitserohelist. Soovi korral võib omal vabal valikult lisada ka muid maitseaineid, näiteks lihaüldmaitseainet. 

Lähme lõbusa osa juurde. Mäletate ma ütlesin, et frikadellisuppi on kerge teha? Kohe tõestan! Koori ja tükelda kõik, mis seda vajab (sibul, kartul, porgand) ning pane potti. Lisa sinna ka frikadellid, herned, roheline sibul, puljongikuubikud ja maitseained/maitseroheline. Keeda kuni kõik koostisosad on pehmeks saanud. Vajadusel timmi lõpus maitseainetega. Suhkruga ära liialda, muidu saad ühe kena magusa supi. Seda peaks panema maksimum ühe teelusikatäie - maitsed toob rohkem esile, aga samas ei lähe liiga läilaks. Lõppu ka üks superkvaliteediga pilt, kus kõik on fookusest väljas.

Kommentaarid