Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #19: juustune kõrvitsasupp õuntega

Nagu juba eelmise kõrvitsasupi juures ütlesin: ma vaimustusin. Kuigi pärast seda kolmandat varianti võtsin vastu otsuse, et aitab nüüd natukeseks ajaks küll. Muidu varsti öeldakse, et võta oma kõrvits ja pista kassi saab alla.
Supi jaoks on vajalik vähemalt 700g kõrvitsat. Mina võtsin lihtsalt ühe, mis tundus olevat sobivas suuruses. Mitte grammide järgi, aga meie söögikogusele sobivas mõõdus. Mis oli umbes poolevõrra suurem. Lisaks oleks vaja 6-7 väiksemat õuna või nii umbes neli suuremat, kaks porgandit, kolm sibulat, puljongikuubik, pakk sulatatud juustu (võib olla nii klassikaline kui ka mingisuguse maitsega), pakk riivjuustu, soola, sidrunipipart. Soovi korral võib lisada ka teisi meeldivaid maitseaineid/maitsetaimi või erinevaid seemneid. 

Koori ja tükelda kõik, mis seda vajab ehk siis kõrvits, õun, sibul ja porgand. Pane potti, lisa vesi, puljongikuubik ning maitseained/maitsetaimed. Keeda kõik koostisosad enam-vähem pehmeks. Seejärel sega hulka sulatatud juust. Jälgi, et see sulaks korralikult ära. Selle jaoks võib vaja minna vähe rohkem segamist, aga tulemus on seda väärt. Kui see on sulanud, lisa ka riivjuust, sega korralikult ning lase uuesti keema tõusta. Serveerimisel võib peale puistada erinevaid seemneid nagu näiteks kõrvitsaseemned või päevalilleseemned. See aga ei ole kohustus. 

Kui sa ei ole eriline juustusõber, võib ka juustud välja jätta. Sellest midagi halba ei juhtu. Kui kardad, et jääb liiga juustune võib ühe kahest, kas riivjuustu või sulatatud juustu, välja jätta. Supp on sobilik ka püreestamiseks. 

Kommentaarid