Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #20: seene-saiavorm

Minu jaoks on saiavorm alati olnud midagi magusat. See, et panna saiale moosi asemel soolast kraami, tundus alguses väga võõras, aga lõpptulemus oli väga minu maitse järgi. 

Selle jaoks, et üks maitsev seene-saiavorm valmiks, on vaja kaks pakki hakkliha, kaks sibulat, kaks karpi šampinjone, 250g hapukoort, pakk riivjuustu, saia, rohelist sibulat, soola, sidrunipipart, tilli, hakkliha maitseainet. Sekka võib lisada ka teisi meelepäraseid maitseaineid/maitsetaimi. 

Prae panni koos sibula ja maitseainetega hakkliha. Kui see on peaaegu valmis, lisa hulka ka seened ning prae neid seni, kuni ka seened on valmis. Seejärel viska hulka roheline sibul, soovi korral veidi tšillikastet ja hapukoor. Kui kogu kupatus on ühtlaselt läbi segatud, võta pliidilt ja jäta seisma. Tükelda sai kuubikuteks ning pane need küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi põhja. Jälgi, et vormi põhi oleks ilusti kaetud. Pigem olgu kaks kuubikut rohkem, kui üks vähem. Tõsta peale hakkliha-seenesegu ja puista vorm üle riivjuustuga ning küpseta ahjus 200kraadi juures 15 minutit, ehk umbes nii kaua, kuni juust on pealt mõnusalt sulanud. 
Kui sinu jaoks on söömisel oluline, et toit hoiaks taldrikul vormi, siis parem oota söömisega. Alguses on ta hästi lödi, hiljem tahkub ära. 

Kommentaarid