Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #20: Köögiviljasalat

Mul tuli salati isu. Üldiselt ma ei viitsi väga salateid teha, sest ajalugu on näidanud, et ma olen ainus, kes neid tarbib. Olgu, Pisike ka, aga see on tegelikult nii väike kogus, mis talle läheb, et põhimõtteliselt langeb kogu söömiskohustus mulle. Ma ka lõputult ei jõua, eks :D Teine variant oleks ära õppida, kuidas teha väiksemat kogust, aga ee, sellega vähe keerulisem teema. Alati kui mõtlen, et olgu, seekord teen vähe, jääb puudu. Ja pigem olgu siis juba rohkem. 

Salati kõrvale vali, mis sulle meeldib. Mina tegin keedetud kartuleid. Aga makaron, riis, tatar, mis iganes sulle meelepärane on, sobib sinna juurde. 

Vaja läheb purki purustatud tomateid (või pakki kirsstomateid), üks värske kurk, rohelist sibulat, kuivatatud tilli, üks väike purk marineeritud kurki, kaks sibulat, kaks väikest pakki rediseid, kolm paprikat, veidi suhkrut, soola, sidrunipipart, hapukoort ja majoneesi. 

Alustuseks keeda ära see, mille iganes juurde sa salatit soovid süüa. Sel ajal, kui pott pliidil oma tööd teeb, saad sina valmis teha salati. Selle jaoks pikka juttu pole: koori, mis seda vajab ning tükelda kõik salatikomponendid kaussi. Lisa umbes üks teelusikatäis suhkrut, natuke soola, sidrunipipart, tilli ja pane peale ka hapukoor ja majonees. Sega hoolega läbi ja suvise ilmega salat ongi valmis!

Kommentaarid