Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #20: mõnus supp brokoli ja lillkapsaga

Kuna mul mitte midagi tarka ei ole siia algusesse kirjutada, siis hakkame kohe otsast pihta. Sobib? Ega ma vastust ei kuulnud, aga minu arust hea plaan küll :D Nagu ikka, kiire ja lihtne. Muidugi võib elu ka keerulisemaks elada ja osta toored juurikad..., no kui keegi juhuslikult tahab end piinata vms.

Üldiselt läheb supi jaoks vaja kaks 400g porgandi-lillkapsa-brokoli segu (ma ehk olen ainus, aga mind õiiiiige pisut ärritab see fakt, et juurviljatükid on nii suured ja pean iga jumala kord väiksemaks lõikama neid. Tänamatu muidugi vinguda, niigi on elu lihtsaks tehtud, aga natuke ju võib vast. Ega ost sellest tegemata järgmine kord ei jää), tunde järgi spinatit (vali ise, kas terved lehed või teed nad väiksemaks), üks sibul, rohelist sibulat, üks puljongikuubik, karbitäis sulatatud juustu, soola ja sidrunipipart. Soovi korral ka teisi maitseaineid/maitsetaimi. 

Lisa potti külmutatud juurikad, sibul, puljongikuubik ja maitseained/maitsetaimed. Keeda need poolpehmeks ja seejärel lisa juurde roheline sibul ja spinat. Vahepeal maitse ning vajaduse korral lisa juurde maitseaineid. Lase juurviljadel valmis saada ja sega sisse sulatatud juust. Jälgi, et juust sulaks täielikult. Suured tükid ei ole silmale kenad vaadata ja ega ole hea ka sisse süüa. Sulajuustu võib ka välja jätta, tuleb väga hea. Tean, sest ma konkreetselt unustasin ära selle väikse asja nimega sulatatud juust :D 

Muide! See supp pidavat hästi sobima ka püreestamiseks. Lisaks võib sisse segada ka leivkuubikuid või neid raputada peale enne söömist, kui soovid vähe krõmpsumat ampsu. 

Kommentaarid