Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #19: viineripada makaroniga

Ma ei saa aru, mis toimub, aga no üldse ei saa joonele oma postitamistega :D Aga see selleks, kes tasa sõuab, see kaugele jõuab ja eks ma siin vaikselt ikka üritan elule järgi jõuda. Vahet pole, et ainult nädala jagu vähemalt olen retseptidega maas ja no muud postitused ka. Vähemalt on, millest kirjutada. Aga mis siin enam ikka sissejuhatusele aega raisata, parem kohe pihta hakata. 

See kiiresti valmiv makaroniroog sai valituks selle õhtu tarbeks, kui olin oodatud õhtul sõbranna juurde, et natuke juttu rääkida. Kuna päev oli kiire-kiire-kiire, aga näljased näod vaatasid vastu, pidi midagi ju tegema. Kuna meie kena elektrisüsteem absoluutselt koostööd ei tee, kui pesu pesta, siis  jah, muud asjad pidid ootama. Aga see elektrijutt on sihuke pikk lugu, et üldse ei hakka siin ja praegu vaevama ennast. 

Olgu nüüd tuli ikka üks eriti pikk sissejuhatus :D

Selle jaoks on vaja makarone (ilmselgelt ja nii umbes 1,5 pakki), lisaks veel pakk viinereid, kaks sibulat, kahte paprikat, õige pisike sortsuke toiduõli, purk (või soovi korral kaks) maisi, purk purustatud tomateid, törts tšillikastet, üks puljongikuubik ja maitseaineid/maitsetaimi (mina kasutasin soola, sidrunipipart, liha üldmaitseainet ja tilli).

Algust tee sellega, et pane makaronid keema. Lisa vette ka sool ja puljongikuubik. See annab piisavalt vaba aega selle jaoks, et viineripada valmis teha. Makaron eriti palju tähelepanu nii kui nii ei taha. Paja jaoks koori ja tükelda sibul ja pane see koos tükeldatud viineriga pannile. Lisa ka törts õli ja maitseained/maitsetaimed. Prae viiner kenasti läbi ja seejärel lisa pannile ka paprika, mais ja purustatud tomatid. Konserveeritud maisi lisades ära unusta vedelikku ära kurnata. Lisa veel ka veidike tšillikastet. Lase pajal keeda nii kaua, et paprika muutuks ka pehmeks. Vajadusel võid lisada pannil ka vett, aga pead seejuures jälgima, et see jõuaks ära aurustuda. 
Selleks ajaks, kui pannil on kõik valmis, peaks olema valminud ka makaron. Kurna see ning sega ka viinerisegu sinna hulka. 
Ma ise tookord söömiseni ei jõudnud, aga nii palju kui kuulsin, olevat olnud täitsa hea ja söödav :D 

Kommentaarid