Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #20: nuudlid porgandiga + frikadellikaste

Meil oli siin selline tore olukord, et ühel päeval tulid külalised. No hea võõrustajana peab ikka süüa ka pakkuma. Kuna mul oli tõsine õppimisepäev sellele eelnenud, ei viitsinud üldse pikalt pliidi ääres passida. Vaatasin siis valitud võimalusi ja sõelale jäid lõpuks nuudlid porgandiga. Juba menüüd kokku pannes visksin sinna kõrvale ka frikadellikastme, sest kes niisama neid va nuudleid näost sisse ajada tahab. Väikese, täiesti ebaolulise infona: nuudlite purustamine on niiiiiii tüütu töö. Lausa teisel kohal minu jaoks. Esimesel on kõrvitsa, lillkapsa ja kapsa tükeldamine... 

Nuudlid mingi raketiteadus ei ole. Kuigi-kuigi, seekord ei saa üldse alustada sellest, et keeda vesi ära. Seekord hoopis peab esimese sammuna koorima ja tükeldama porgandid, panema need vette ja ootama, kuni pehmeks lähevad. Seejärel alles saab lisada nuudlid ja needki valmis keeta. Kes soovib võib lisada ka hakkliha, see tuleks siis enne pannil ära praadida koos sibula ja maitseainetega ning lisada pärast kurnamist nuudlitele. Seega nuudlite tegemiseks on vaja pakki või kahte nuudleid, 4-5 porgandit ja soovi korral pakki hakkliha. Samuti soola, sidrunipipart, sibulat või teisi enda jaoks meeldivaid maitseained/maitsetaimi. 
Frikadellikastme jaoks on vaja natuke rohkem koostiosi: kaks 300g pakki frikadelle, väiksem karp šampinjone, rohelist sibulat, üks tavaline sibul, veidi toiduõli, umbes 500ml piima, kaks supilusikat nisujahu, soola, pipart, liha üldmaitseained, tilli ja soovi korral teisi maitseaineid/maitsetaimi. 

Pane pannile tilk õli ja vala sinna frikadellid. Koori ja tükelda sibul ning lisa see ka pannile frikadellide juurde. Kui frikadellid on poolküpsed, lisa sinna ka seened. Prae seni, kuni frikadellid ja seened on valmis ja seejärel viska hulka ka roheline sibul. Vahepeal lisa juurde ka maitseained ning seejärel jahu. Sega hoolega läbi, et ei jääks suuri jahuklompe. Kui jahu on kastme sekka ühtlaselt segatud, vala peale piim ning lase keema tõusta. 

Rõhutan siinkohal, et kui teed kastet suvel ja tahaksid kasutada metsast korjatud seeni, siis veendu, et kasutad ikka söögiseeni. Abi saad erinevatest raamatutest aga ka facebooki grupist Seenehuvilised

Kommentaarid