Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #19: kartuli-porrulaugusupp...

...millest sai hoopis mingisugune juurvilja- ja frikadellisupi ristsugutis, sest nädal hakkas läbi saama ja mul oli sügavkülmas ikka veel hunnik asju, mida tahtsin ära kasutada, et nad seisma ei jääks. Ega nad halvaks ei oleks läinud, aga tundus veidi mõtetu hoida neid jumal-teab-kui-kaua, sest uues nädalas neid asju tegelikult vaja ei läinud. Olgu, frikadelle oleks saanud, aga kõik muu oleks lihtsalt jalgu passima jäänud.

Seega, selle huvitava supi jaoks, millele ma ei oskagi mingisugust õiget nime anda, läheb vaja järgnevat: umbes 6-10 kartulit (olenevalt sellest, kui tummist soovid ja kui suured on kartulid), Peotäis rohelist sibulat, vett, pool pakki külmutatud herneid, üks pakk (200g) sulatatud juustu, 2-3 porgandit, üks sibul ja pakk frikadelle. Lisaks veel puljongikuubik, sool, sidrunipipar, till, liha üldmaitseaine ja soovi korral võid omaltpoolt meeldivaid maitseaineid/maitsetaimi lisada. 

Ega tegemise kohta polegi muud öelda, kui et koori ja tükelda kõik, mis seda vajavad. Pane kõik koostisosad, välja arvatud sulatatud juust,  potti ja keeda, kuni nad on peaaegu valmis. Seejärel sega hulka ka sulatatud juust. Ära unusta jälgida, et juust korralikult sulaks. Suured juustutükid supis ei ole silmale ilusad vaadata ja eriti mugavad söömise ajal. Kui juust on korralikult sulanud, lase supil uuesti keema tõusta ja lase kõigil juurviljadel valmis saada. Vajadusel timmi lõpus veel korra maitseainetega. 

Kommentaarid