Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #19: viineri-seenepada

Nagu on juba tavaks saanud, ei täida meie majas pajaroog mitte niivõrd õhtusöögi osa, vaid pigem kastme või lisandi rolli. Olen kunagi varem juba ka öelnud: me jääks nälga, kui teha väike kogus pajarooga. Lisaks see ka, et ma võiks pea anda, kui palju kuuleksin juttu, et kartul on puudu :D Seega, kartulit ma sinna kõrvale keetsin ja kõik olid rahul, no peaaegu rahul. 

Viineri-seenepaja jaoks on vaja pakki viinereid (või hoopis vorsti, sinki, hakkliha, you name it), väike törts toiduõli, kaks sibulat, väike pakk šampinjone, kaks supilusikatäit jahu, pakike tomatipastat, veidi vett, 200ml piima, rohelist sibulat, tšillikastet, soola, sidrunipipart, tilli, peterselli, liha üldmaitseainet, ühte puljongi kuubikut. Maitseaineid võid julgelt vahetada vastavalt enda maitse-eelistustele. 

Algus on klassikaline: tükelda viinerit ning prae neid pannil koos sibulaga. Lisa ka kõik maitseained/maitserohelised. Kui viinerid on praetud nii palju, kui soovid, lisa juurde ka tükeldatud šampinjonid. Prae kuni vedelik on seentest aurustunud. Raputa peale jahu, sega korralikult (ja kiiresti) läbi. Lisa juurde väike törtsuke vett, tomatipasta, tšillikaste, roheline sibul ja puljngikuubik. Lase vaiksel tulel keema tõusta. Seejärel lisa piim ning lase uuesti keema tõusta. 

Kommentaarid