Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #19: koorene värskekapsahautis riivjuustuga

See ei ole mingi saladus, et vahel on hea pöörduda tagasi vana hea toidu juurde. Seegi kord leidis tee lauale värskekapsahautis. Aga olen varemgi öelnud, et ega mulle ei meeldi, kui kõik on ainult vana hea. Mingi põnevus peab ka säilima, muidu läheb pliidi taga igavaks. 

Lisaks tavapärasele kapsale (mis võiks olla selline keskmine. Samas oleneb see ka sellest, millised on sinu pere vajadused. Ega üle ei tasu pingutada. Samas võib ülejäägi ka veidikeseks sügavkülma panna tükeldatud kujul, hea kohe võtta, kui tuju tuleb ja on plaanis seda ära kasutada mõnes muus toidus) on vaja ka pakki riivjuustu, kahte sibulat, tunde järgi piima (tunde järgi, sest vedelik ise võiks minna veidi heledamaks, aga mul tõesti ei ole õrna aimugi palju sinna sisse lõpuks panin :D), pakk või kaks hakkliha, lisaks ka üks puljongikuubik, maitseained (sool, sidrunipipar, hakklihamaitseaine), maitsetaimed. Soovi korral ka muid sulle meelepäraseid maitseaineid. 

Kõigepealt pane potipõhja hakkliha, maitseained ja maitsetaimed. Sel ajal kui hakkliha valmib, tükelda kapsas. Eriti ajasäästlik oleks see kapsas muidugi varem ära tükeldada, ei raiska süüa tehes nii palju aega. Kui hakkliha on valmis, lisa sisse kapsas, veidi vett, piima ja puljongikuubik. Vedelikke lisades arvesta sellega, et koguseliselt ei tohiks sellega priisata. Seega pane vett ja piima kokku nii palju, et kapsas oleks peaaegu kaetud. Sealt tuleb keemise ajal lisa. Keeda kuni kapsas on pehme. Seejärel lisa juurde pakk riivjuustu ja lase uuesti keema. 

Riivjuustu võib asendada ka näiteks sinihallitusjuustuga, või mõne muu juustuga. Samuti võib juustukogust suurendada või lisada hoopis mitut erinevat, katsetamise asi! 

Kommentaarid