Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #15: grillvorsti-pastavorm

Vahepeal tuli grillvorsti isu. Aga mulle üldse ei meeldi grillimine. Tähendab oleneb kõik ajastusest, aga üldiselt on nii tüütu lihtsalt seal kõrval istuda. Mingil ürituse raames on jah tore ja ei saa arugi, et see võtab kaua aega. Suvalise päeva õhtusöögiks ma siiski grilli põlema ei viitsinud panna. Seega leidsin teise lahenduse! Kuna tegu on muuhulgas ka makaronivormiga, siis valmistamine ilmselgelt ülemäära kaua aega ei võta. Mis on täielik plusspunkt. Mul ju nii busy life, eks :D 
Vaja on selle jaoks pakki grillvorste, pakk kirsstomateid, 1-2 sibulat, 2 küüslauguküünt, pakk kuni kaks makaroni (minu tavaline kogus on tegelikult 1,5 pakki), pakk riivjuustu, 5 muna, vett, maitseaineid, maitserohelist ja üks puljongikuubik. 

Alustuseks viska makaron soolaga maitsestatud vette keema, lisa sinna ka puljongikuubik. Sel ajal, kui see omaette podiseb haki tomat, sibul, küüslauk ja grillvorst. Pane need panile ja prae nii umbes 10-15 minutit. Krõbedaks ei pea vorste praadima, aga soe peaks mõnusalt läbi käima. Kui makaron on valmis, kurna see ja vala hulka pannil olev segu. Sega hästi läbi ja vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi. Peale tuleb valada munasegu. Selle jaoks klopi lahti munad, lisa sinna nii umbes 100ml vett. Vee võib muidugi asendada ka piimaga. Maitsesta õrnalt. Vala vorm munaseguga ühtlaselt üle, raputa peale ka riivjuustu ning seejärel küpseta ahjus 200kraadi juures umbes 20 minutit, ehk seni, kuni juust on mõnusalt ära sulanud. 

Kommentaarid