Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #15: viineri-kartuli munaroog kodujuustuga

See on üksjärjekordne selline kiire õhtusöök, mida annab teha nii keetes, kui praadides. Selle all mõtlen, siis just kartulit. Mina otsustasin keedukartuli kasuks. Lihtsalt seetõttu, et tõesti ei olnud üldse tahtmist jaurata vähemalt kolme panniga, et normaalne kogus saada. Kes ei pea sõjaväele süüa tegema, saab hakkama ka praadides. 
Vaja on selle roa jaoks 15-20 kartulit, 1-2 sibulat, 2 pakki viinereid, veidi õli, 4dl piima, 2-3 karpi kodujuustu, 4 muna, veidi tšillikastet, maitseaineid, soovi korral maitserohelist ja üks puljongikuubik. Vastavalt vajadusele võib koostisosade koguseid vähendada. 

Kes tahab praadida, peab kõik koostisosad vastavalt valmimise kiirusel panema pannile. Ehk siis alustuseks kartul, siis viiner, sibul, maitseained, maitseroheline, muna, kodujuust ja viimasena piim. 
Kes soovib keedetud kartuliga varianti, alustab sellest, et koorib ja tükeldab kartuli ning paneb selle keema. Vette tuleks lisada ka puljongikuubik ja sool. Sel ajal, kui kartul pehmeneb, tükelda viiner ja sibul ning pane need pannile. Prae kergelt läbi. Lisa ka maitseained, maitseroheline ja törts tšillikastet. Kui viiner on veidi pruunistunud, lisa juurde ka muna. Sega läbi. Kui muna on hüübinud, lisa piim ning mõne hetke pärast ka kodujuust. Hoia pliidil nii kaua, kuni piim keema läheb, siis on soe piisavalt kõigest läbi käinud. 
Kui kartul on samuti valmis saanud, kurna see ning vala potti ka panni sisu. Sega korralikult läbi. 
Kõrvale võib pakkuda ka salatit. Eriti maitsev jääb kurgi-tomatisalat, millele võib juurde lisada ka rohelist sibulat või sellerit ja maitserohelist.

Kommentaarid