Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #16: tomatisupp

Kuna mu mõistus ei ole veel päriselt ülesse ärganud, hoolimata faktist, et üleval olen passinud juba kaks tundi, otsustasin, et paras aeg natuke leebemat kirjutamist teha. Ajan sõrmed ja aju soojaks enne kui eakat ja KOV teenuseid analüüsima hakkan :D Väike otsing andis tulemuseks, et tomatisupp on teemas olnud varem täpselt ühe korra. Leitav on see siit. Ma ise arvasin, et ikka tunduvalt rohkem, sest pidevalt on mõni tomatisupp silme ees, aga vaevalt, et ajalugu valetab :D 

Supp ise eriti paljudest koostisosadest ei koosne. Vaja on kolm purki purustatud tomateid*, viis-kuus kartulit, üks sibul, kaks küüslauguküünt, poole sidruni mahl, törts suhkurt, maitse järgi tšillikastet, maitseaineid, soovi korral maitserohelist ja üks puljongikuubik ka. 
Koori ja tükelda kartul, pane see potti veidikese veega keema. Lisa ka maitseained ja puljongikuubik. Sel ajal, kui kartul omaette vaikselt podisema hakkab, koori ja tükelda sibul, küüslauk. Lisa ka need potti. Kui kartul on poolpehme, lisa juurde ka kõik kolm purgitäit purustatud tomateid. Sega korralikult läbi, lase umbes viis minutikest podiseda. Nüüd on paras aeg lisada umbes pool lusikatäit suhkrut, et maitsed hästi esile tuleksid ja pigista sisse ka poole sidruni mahl ning väike sutsakas tšillikastet**. Sega veekord hoolikalt läbi ja keeda kuni kartul on pehme. Enne pliidilt äravõtmist kontrolli maitset ja vajadusel timmi veel veidi maitseainetega. 
Muide! Kui sul on juhuslikult mõnest varasemast söögikorrast keedetud kartulit üle jäänud, siis need võib vabalt siin supis ära kasutada.

*Ma olen nii õnnetu, et enam ei ole Maximas basiilikuga purustatud tomateid näinud. Need nii meeldisid mulle. Südamest loodan, et ma olen lihtsalt poolpimedaks jäänud pärast tundide kaupa arvutiekraani vahtimist :D 
**Magus tšillikaste on saanud minu jaoks köögis nii oluliseks, et praeguseks on juba raske ette kujutada, kuidas ÜLDSE varem hakkama sain ilma selleta. 

Kommentaarid