Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #16: suvikõrvitsa-šampinjonikaste

Tõstan käed ülesse ja ütlen, et ideepoolest oleks sellest pidanud saama suvikõrvitsa-šampinjonipada, aga ma jälle priiskasin veega, seega otsustasin, et davai, sellest saab kaste. See küll tekitas mulle veidi lisatööd, sest ega kastet niisama ei paku, eks. Seega võtsin enda viitsimisraasud kokku ja keetsin kartuleid ka juurde. 

Kastme jaoks on vaja 3-4 suvikõrvitsat, 2 karpi šampinjone, vett, 150g sulatatud juustu (või toorjuustu, kumba ise eelistad), maitseaineid, maitserohelist ja üks puljongikuubik ei teeks ka paha. 

Koori ja tükelda suvikõrvits, pane potti. Tükelda ka šampinjonid, lisa potti. Vala peale vesi, noh nii tunde järgi. Sekka suska ka maitseained, maitseroheline ja puljongikuubik. Kui soovid võid lisada ka sibula. Ma ei väsi kordamast, haigustehooajal ei tee sibula ja küüslaugu kasutamine üldse paha. Keeda kuni suvikõrvits on pehme ja seejärel sega hulka ka sulatatud juust. Jällegi, jälgi, et juust sulaks kenasti ühtlaselt ära. Suured tükid keset sööki ei ole silmale eriti ilus vaadata. Ega süüagi ei ole eriti mõnus. Sulatatud juust annab mõnusa kreemise väljanägemise ja hea maitse. Eriti kaval oleks kasutada mõnd maitsega varianti, aga klassikaline ajab ka asja ära. Selle jaoks, et kastet paksendada võib kasutada paari lusikatäit jahu. 

Kommentaarid