Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #15: köögiviljasupp hakkliha

Just muigasin mõned hetked tagasi, et üliveider on sellisel kellaajal arvuti taga istuda nii, et keegi ei ürita KÕIKI nuppe toksida :D Aga kasutan juhust ja kui hästi läheb, saan kunagi järje peale ka oma postitustega. Ma nüüd praegu enam ei mäletagi, mitmes see nädalas oli, aga kirja ta nüüd igatahes saab :D 

Köögiviljasupi jaoks too koju kuus kartulit, 4 porgandit, 2 sibulat, üks väiksem lillkapsas, 150g küüslauguga toorjuustu, 2dl piima, pakk hakkliha, puljongikuubik, maitseained ja soovi korral ka maitseroheline. Siia sobib hästi ka basiilik. Kes soovib, võib hakkliha asendada ka singiga. Ja kui oled eriti laisk, võid juurviljade asemel kasutada ka külmutatud juurviljasegu. Kuigi jah, ma veel külmutatud kartulit ei ole kohanud, seega mõnda asja lihtsamaks teha ei saa :D 

Nagu ikka, alusta sellest, et praed potipõhjas läbi hakkliha. Lisa sinna hulka ka sibul ja maitseained/maitseroheline. Kui hakkliha on valmis, lisa juurde ka vesi, puljongikuubik, tükeldatud kartul, porgand ja lillkapsas. Lase juurikatel kenasti pehmeks keeda ja kui see on tehtud, sega supi hulka toorjuust. Ideepoolest vist võiks osta ka tavalist toorjuustu ja lihtsalt supi hulka lisada veidi küüslauku. Samas hinna poolest ei ole vahet, kas tavaline või küüslauguga. Toorjuustu sisse segades jälgi, et kõik tükid sulaksid kenasti ära. Kui tundub, et see on kenasti segunenud, lase supil veel paar hetke rahulikult pliidil podiseda enne, kui tulelt ära võtad. 

Kommentaarid