Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #16: väikese lisandiga värskekapsahautis

Kuigi lubasin kunagi suure suuga, et esimesel päeval, kui Pisike päriselt lasteaiaga harjunud on ja ma saan kodus olla, ei liiguta ma lillegi ja lihtsalt magan päeva õhtusse, siis reaalsus on teine. Päris täpselt ei tea, kus kohast, aga minuni jõudis mingi motivatsioonipakett. See tähendab seda, et nädalavahetusel ladusin ära puud ja värvisin kuuri. Kuna päris kõike ikkagi värvitud ei saanud, otsustasin täna selle tööga ühele poole saada. But first, let me take a coffee ja mida muud hommikukohvi kõrvale ikka teha, kui paar rida kirja panna. 

Värskekapsahautis-vana hea, ma ütleks. Lihtne teha ja maitseb hästi. Seda kapsa-hakkliha kooslust olen söönud nii kaua, kui ajas tagasi meenutada suudan. Küll aga läks seekord sinna sekka ka väike lisand, mille kohta mu ema ilmselt ütleks, et solgin toitu. Ma ütleks, et kui ta vaid teaks... :D

Mida siis vaja on? Pakk hakkliha, 2 sibulat, veidi toiduõli, 2 väiksemat suvikõrvitsat, 1 väiksem või pool keskmise suurusega kapsast, maitseained ja soovi korral ka maitserohelist. Ka puljongikuubiku võib lisada. 

Hakkliha võib praadida ka eraldi pannil. Aga oleme rohelised ja raiskame vähem vett: ka potipõhjas saab hakkliha edukalt läbi praadida. Seda tegin ka mina. Alustuseks panin potti hakkliha, sibula ja maitseained/maitserohelise ning madalal kuumusel praadisin läbi. Madalal seetõttu, et sel ajal oli hea kapsast tükeldada. Kui hakkliha on praetud ja kapsas ka tükeldatud, lisa see potti ja vala peale vesi. Ära priiska veega, kapsast endast tuleb ka vedelikku. Lisa potti ka puljongikuubik ja jäta kogu kupatus pliidile podisema. Nüüd on paras aeg ära koorida ja tükeldada suvikõrvits. Ideepoolest võib seda ka riivida, aga ma leidsin, et kuubikud on veidi suupärasemad. Lisa ka need potti ja keeda seni, kuni kapsas on valmis saanud. Kõrvale sobib hästi keedetud kartul (ma ju ütlesin, et vana hea) :D 

Kommentaarid