Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #16: peedisupp riivjuustuga 3

Kuna eelmine kord oli peedisupp täielik hitt ja kõigile meeldis ning ma juhuslikult leidsin veel ühe variandi sellest, otsustasin, et midagi kaotada ei ole. Seega ei jäänud seekord nii pikka vahet (ja see meeldib ikka veel kõigile, nii vahva). 

Seekordse peedisupi sisse tuleks lisada kaks pakki riivitud peeti, tunde järgi rohelist sibulat, 1 tavaline sibul, 2 küüslauguküünt, veidi vett, 1 puljongikuubik, poole sidruni mahl, pakk riivjuustu, maitseaineid ja maitserohelist.

Alustuseks pane peet potti. Kui kasutad juba varem riivitud peeti, on elu lihtne. Kui sul siiski ei õnnestu seda leida, kasuta siis vähemalt sellist peeti, mis on juba varem keedetud. Peedi riivimine on niigi jama töö. hakka siis veel keetmisele aega raiskama. Just in case mainin ära, et ei tasu väga peenikest riivi kasutada, see jätab tükid liiga väikeseks ja lõpptulemus on pigem püreelaadne, kui üks korralik supp. 
Igatahes, kui see peet on potti jõudnud, pane sinna ka vesi, sibul, küüslauk, maitseained ja puljongikuubik. Lase veidi aega podiseda ja lõika sisse ka roheline sibul. Seejärel pigista sisse ka poole sidruni mahl. Lase keema tõusta ja lisa sisse ka pakk riivjuustu. Nüüd jääb üle veel ainult oodata, et juust veidi sulaks. See peaks võtma kümmekond minutit. Seega lase supil umbes nii kaua veel omaette pliidil podiseda.

Sidrunimahla võib asendada ka laimimahlaga ja riivjuustu asemel võib sisse susata ka sinihallitusjuustu.

Kommentaarid