Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #15: köögivilja-seenepada*

*Millest sai hoopis köögivilja-makaronipada, sest nende va seentega läks natuke kehvasti. Aga teadke siis, et kuigi ma siin kasutan makaroni, siis tegelikult peaks selle asemel olema hoopis seened, mida võib (aga ei pea enne lisamist veidi läbi praadida) :D 

Üldiselt vajab see pada 1 sibulat, 1-2 küüslauguküünt, pakk kirsstomateid, vett, puljongikuubikut, kaks pakki šampinjone (või siis kui oled minusugune udupea ja võtad alguses uuemad seened, mis tähendab, et vanemad lähevad lõpuks käest ära, kasuta poolt pakki makarone), pakk külmutatud köögiviljasegu (kui ma nüüd ei eksi, oli meil taaskord boršipõhi, tänks Meheraasu), 2spl nisujahu, 200ml piima, maitseaineid ja soovi korral maitserohelist ka. 
Tükelda sibul ja küüslauk, samuti kirsstomatid ja seened (noh, kui saad eks :D) ja sega need potis kokku külmutatud köögiviljadega. Lisa vesi, maitseained, maitseroheline ja puljongikuubik. Lase kenasti keema. Kui said hakkama seentega, siis keeda lihtsalt kõik koostisained pehmeks. Kui pidi minu moodi makaroni lisama, pane need hulka siis, kui kõik ained on pehmed, ning keeda ka makaron valmis. Sel ajal kui toit kenasti podiseb pliidil, tee valmis ka "kaste". Selle jaoks sega jahu külma piimaga ja kuumuta kausis paksuks kastmeks. Ära unusta pidevalt segada. Piimale ja jahule mõlemale meeldib põhja kõrbeda. Kui kaste on keema läinud ja ka teises potis on kõik pehmeks keenud, vala kaste köögiviljadele ja sega hoolikalt läbi. 
Muide, sellele toidule jättis väga hea meki, kui kasutada ka törtsuke pitsamaitseainet. 

Kommentaarid