neljapäev, 27. september 2018

Nädalamenüü #16: hakklihapada

Mõtlesin, et oleks hea kohe ühe soojaga kogu eelmine nädal seljataha saada, seega jõuavad need kodutööd veidi veel oodata. Pole nad varem eest ära jooksnud, vaevalt, et tänagi taga ajama peaksin neid hakkama. Avastasin rõõmsalt, et hakklihapada olen varem teinud ühe korra ja sedagi veebruaris!? Kuidas see võimalik on, ma ei oska kommenteerida. Tundub küll jube veider. Igatahes, leitav on eelmine versioon siit.

Seegi kord tegin kõrvale keedukartulit. Lihtsalt seetõttu, et siin majas väikesest potitäiest pajast kõik kõhtu täis ei saaks. Muide, kas ma olen juba maininud, et Pisikese isu on täiesti pöörane viimasel ajal? Kogu aeg suu matsub ja kõik kaoks nagu põhjatusse musta auku :D Aga see selleks, las sööb, siis karv läigib :D 

Hakklihapada eeldab, et sul on kodus olemas pakk hakkliha, väike purk marineeritud kurke, kaks sibulat, väike karp šampinjone*, paar peotäit riisi, pakk kirsstomateid või purk purustatud tomateid, umbes liiter vett**, maitseaineid, soovi korral maitserohelist, tšillikastet ja puljongikuubik. 
Prae potipõhjas hakkliha koos sibulaga. Võid lisada ka õli, aga ideepoolest peaks hakklihast nii palju vedelikku tulema, et priisata ei tasu. Lisa ka maitseained, maitseroheline ja törts tšillikastet. Ise kasutasin soola, sidrunipipart, tilli ja peterselli. Kui nüüd väga pange ei pane, läks ka näpuotsatäis pitsamaitseainet. Kui hakkliha on valmis, lisa vesi. Siinkohal ütlen, et ei tasu kohe panna tervet liitrit sinna sisse, ikka vastavalt vajadusele. Kui vesi pandud lisa riis ja puljongikuubik. Jäta riis pehmeks keema ja tükelda marineeritud kurgid, tomatid ja seened. Lisa needki jooksvalt potti. Vajadusel lisa vett, aga toonitan veelkord-ära liialda, muidu saad supi :D Lase pajal keema minna, enne pliidil võtmist kontrolli maitset ja vajadusel timmi maitseainetega

Loomulikult sobib see söömiseks ka ilma kartulita. Või hoopis makaroniga. Või hoopis millegi kolmandaga. Igaks juhuks mainin, et kui ikkagi midagi kõrvale teed, siis oleks tark tegu see kupatus enne keema panna, kui pajaga tegelema hakkad :D Et noh, kui keedad kartuleid, siis esimese asjana koorid ja pane need pliidile. Muidu pärast vahid ila tilkumas ja ootad, kuni lisand valmis saab :D 

*Kui poes väikest karpi ei ole, siis võib muidugi panna ka suure, aga võib siis ka sealt võtta kasutusse ainult pool karbitäit. Samuti võib kasutada hoopis metsaseeni, kui juhtub hooaeg olema. 
**Vee kogus siiski suuresti oleneb kogustest, mis potti läheb. Päris supiks ikkagi ei tasuks seda muuta. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar