Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #16: "päikesepaistesupp" ehk maakeeli kõrvitsasupp

Kuna ilm ei taha, et ma õues toimetada saaks, võtan hoopis veel ühe tassi kohvi, seega siin ma jälle olen :D Seekord sai valituks "päikesepaistesupp" ehk maakeeli kõrvitsasupp. Kena kollane-oranž-punane oli ta küll, kas ma just nii peenelt end edaspidises elus väljendaksin sellest supist rääkides? Vaevalt küll. See selleks, lähme nüüd asja juurde, muidu jääb vihm järgi ja ma ei jõuagi sellega siin valmis :D

Antud supis võib kasutada eraldi kõrvitsat ja porgandit, sellist head värsket kraami. Aga võib kasutada ka juba kellegi tehtud tööd, ehk osta poest valmiskraami. Mina näiteks läksin seda teed, et ostsin selle va salatikese, kus n kõrvits ja porgand koos. Tahtsin otsida e-maximast ülesse ka selle, aga no elu hurdib ja ma ei leidnud seda sealt :D Igal juhul, kui kasutad värsket toorainet, siis kulub umbes 0,5kg kõrvitsat ja 2-3 porgandit. Kui kasutad laiska versiooni, läheb 2-3 purki salatisegu. Lisaks tuleks sinna lisada 2 sibulat, 5 küüslauguküünt (haigustehooajal ekstra vajalik), poole sidruni mahl ja riivitud koor, pakk kirsstomateid, maitseaineid, maitserohelist ja üks puljongikuubik.

Vahemärkusena ütlen, et kui kasutad tooreid aineid, siis keeda need ikka pehmeks eks. Kuna see ei olnud minu versioon, soovin edu katsetamisel :D Aaaaga, minnes nüüd selle juurde, millest ma oskan rääkida: alustuseks koori ja tükelda sibul, küüslauk ning pane need kenasti potti. Tühjenda sinna juurde ka need kolm purgitäit salatisegu, lisa peale vesi, puljongikuubik ja maitseained/maitseroheline. Jäta ta pliidile omaette podisema ning tükelda ära kirsstomatid (kui soovid, võid need asendada ka 2 kollase paprikaga. Kes varem on siia sattunud, need teavad, et meie majas pole paprika eriti teretulnud :D) Kui tomatid on lõigatud, lisa ka need supile. Nirista peale poole sidruni mahl ja riivi hulka ka sidrunikoort. Kuna midagi ei olnud vaja "valmis" keeta, lase supil keema tõusta ja lase hea maitsta. 
Ps. kindlasti nõruta salatisegu vedelikust enne, kui potti paned. 

Kommentaarid