Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #16: frikadellid pasta ja spinatiga

Teate, õppesessiooni ajal no kohe ei ole seda aega võtta, et kolm tundi köögis pliidi taga istuda. Olgu, kui hästi tahta, siis ehk oleks. Aga ma vist piisavalt palju ei tahtnud :D Seega pidin seda menüüd kokku pannes arvestama faktiga, et koju jõuan õhtuti ja ennast tundes, eelneval päeval mingit ettevalmistust teha ei viitsi. Seega olid ühed kenad makarontsid lisanditega väga asjakohased. 
Pean ma üldse mainima, et mu makaroni õgardid sõid selle ära kiiremini, kui toit valmis sai? :D Mida vaja on?
Poolteist pakki makaroni (või siis vastavalt omadele soovidele teistsugust pastalist), vett, törts õli, frikadelle (meie puhul kolm väiksemat pakki, aga taaskord saab vastavalt vajadustele kogusega mängida), pakike spinatit, purk purustatud tomateid/pakk kirsstomateid, pakk riivjuustu, maitseained, maitseroheline ja puljongikuubik. 

Kõige lihtsam on panna makaron/muu pastaline soolaga keedetud vette keema. Lisa sinna ka puljongikuubik ja las ta seal omaette podiseb. Samal ajal saad sina võtta pannikese, panna sinna törts õli ja frikadellid ning hakata neid kenasti kuldpruuniks praadima. Kui pann ja pott oma elu elavad, tükelda kirsstomatid. Kui kasutad purustatud tomateid on elu väga lihtne, siis võid lihtsalt oodata, kuni frikadellid valmis on saanud. Nüüd on paras aeg lisada hulka tomatid ja kogu kupatust hoolega segada. Spinatilehed võib ideepoolest sisse visata ka tervena. Kuna mul aga on kodus üks väike põngerjas (ja veel paar tükki, kes ei mõista, miks ma seda maltsa sinna topin :D), kasutasin kääre ja lõikasin spinati väiksemaks. Lase veel veidi podiseda. Kindlasti maitsesta. Mina kasutasin soola, törts pipart, üldmaitseainet, sutsuke pitsamaitseainet ja tilli/peterselli.

Kui pastaline on valmis, kurna. Oota, kuni frikadellisegu ka valmis on saanud ning sega need kaks omavahel potti kokku. Lõpuks puista üle riivjuustuga ning sega veel ekstra hoolikalt läbi, et kõik ained ühtlaselt potis jaotuks. Muidu sööb üks hunnikut makaroni ja teine hunniku frikadelle :D 

Kommentaarid