Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #15: kartulisupp kodujuustuga + kotlet

Mitte, et need kaks oleksid omavahel seotud olnud, aga ma ohmakas unustasin pilti teha kotletikestest, seega ei taha nagu eraldi postitust ka teha ja surun hoopis siia juurde selle retsepti ka. Tegin neid tegelikult täitsa menüüväliselt, sest mõtlesin enne uut poetiiru külmikutühjendust teha. Seega kotleti kõrvale sobisid praekapsas ja kartul täitsa hästi. 

Alustuseks teeksin juttu siiski kartulisupist, millega lasin fantaasial lennata jälle. Ideepoolest oleks pidanud põhilise osa moodustama kartul ja kodujuust. Kuna see tundus natuke lahjaks jääma (ja nii kui nii oli külmikutühjendus meeles mõlkumas), tegin omapoolseid lisamisi. Seega lõpuks on kartulisupi jaoks vaja 6-10 kartulit, 2-3 sibulat, vett, üks puljongikuubik, 2 küüslauguküünt, 2dl piima, 2 karpi kodujuustu, maitseaineid, maitserohelist. Omaltpoolt lisasin juurde jupi vorsti, mis nii kurvalt vastu vaatas ja ühe porgandi. Muidu oleks porgandi osas vähe julgem olnud, aga see oli mingi gigantporks, seega piisas ühest ka. 

Algus on nagu ikka, koori ja tükelda kartul ning porgand. Haki ka sibul ja küüslauk. Pane vette keema, lisa maitseained ja puljongikuubik. Keeda seni, kuni kõik koostisained on peaaegu pehmed. Siis on paras aeg lisada hulka ka vorstikuubikud, törts piima ja kodujuust. Seejärel keeda juurviljad täiesti valmis. Supile võib lisada ka sellerit või rohelist sibulat. 
Nüüd siis nende juhuslikult tehtud kotletide juurde. Need on täiesti tavalised, ilma ühegi uhke tule või vileta. Aga nagu paar postitust tagasi ütlesin: mis ühele on lihtne, on teisele tuumafüüsika, seega kirja panduda ta praegu saab. 

Vaja on kaks pakki hakkliha, 3 väiksemat sibulat, 1tl kartulitärklist, 3 muna, veidi soola ja pipart, törtsuke (nii umbes 100ml) piima ja tunde järgi riivsaia. Haki sibul ja sega kõik koostisained ühtlaseks massiks kokku. Vormi endale sobiva suurusega pallid, ja prae õlis kenasti pruuniks. Enne praadimist paneeri pallikesi riivsaias. Maakeeli öeldes keeruta neid riivsaias, et kogu pall kenasti kaetud oleks. Enne pannile panekut võid neid ka natuke ovaalsemaks vajutada. 

Kommentaarid