Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #18: kõrvitsasupp rohelise sibula ja hakklihaga

Kui olin ära ekselnud kõik need pajast saab supp ja supist saab pada seiklused, sain lõpuks jaole ka ühele supile, mis normaalselt välja ka tuli :D Muideks, olen teinud edusammu. Kui üldiselt lasin Meheraasul end ikka ära rääkida, et mis me sellest toorest kõrvitsast ikka ostama, võtame valmis salati! Siis nüüd lõpetasin selle pulli ära. Mul lihtsalt oli vaja võrdlemisi palju kõrvitsat menüü nr18 ajal ja tundus ikka räige priiskamisena osta purgi sees valmis asja, mille eest oleksin maksnud mitu korda rohkem, kui 1,6kg toore kõrvitsa eest. 

Muidu kartsin, et tükeldamine/koorimine on tüütud ja raudselt keeb kaua ka. Aga mis välja tuli? Valmimine ei võta üldse üle mõistuse kaua aega. Siinkohal muidugi toimib jälle see loogika ka, et mida väiksemad tükid, seda kiiremini küpseks saavad. Tükeldamine muidugi oli täpselt nii nõme ja tüütu, kui arvasin.... Aga see selleks. 

Kõrvitsasupi jaoks läheb vaja nii umbes 800g kõrvitsat, vett, ühte sibulat, mõned varred rohelist sibulat, klaasitäis piima, soola, sidrunipipart, pakk hakkliha, pakitäis leivakuubikuid ja ühte puljongikuubikut. 

Tükelda sibul ning pane see koos hakkliha ja maitseainetega potipõhja praadima. Sel ajal, kui hakkliha praeb, koori ja tükelda kõrvits. Lisa need hakklihale, kui see on valmis. Seejärel lisa potti ka vesi, klaasitäis piima ja puljongikuubik. Keeda seni, kuni kõrvits on peaaegu pehme. Nüüd on paras hetk, mil lõigata sisse mõned varred rohelist sibulat ning valada sisse ka leivakuubikud. Need viimased võib tegelikult sisse susata ka siis, kui serveerid, aga kuna ma eelistasin, et nad veidi pehmeneksid enne söömist, tegin niipidi. Edasi lase supil podiseda, kuni kõrvits on pehmeks saanud.
Muideks! See supp sobib kenasti ka püreestamiseks, kui keegi soovib. 

Kommentaarid