Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #18: hakklihapasta pastakastmega

Ütlen täiesti ausalt, et see kaste jääks tavalise, ilma lisanditega makaroni/spagettidega parem. Parem selles mõttes, et maitseomadused tuleksid palju paremini esile ja päriselt saaksid ka aru, et tegu on ikkagi kastmega. Kui makaron on lisanditega, siis kaob kaste sinna vahele täitsa ära ja üldiselt oleksin võinud selle lihtsalt kõik ühte suurde potti valada. Otsustasin siiski kangekaelselt seda kastmena pakkuda :D

Pasta jaoks on vaja pakki hakkliha, pakk või poolteist makarone, 200ml piima, kaks küüslauguküünt, karp kirsstomateid, üks sibul, veidi rohelist sibulat, pakk riivjuustu, soola, sidrunipipart, hakklihamaitseainet, tilli ja ühte puljongikuubikut. Soovi korral võib lisada ka teisi meelepäraseid maitseaineid. 

Pane makaron potti keema soolaga maitsestatud vette. Lisa sinna ka puljongikuubik. Sel ajal kui makaron omaette toimetab, pane pannile hakkliha. Lisa sinna ka kooritud ja tükeldatud sibul, küüslauk ja prae seni, kuni hakkliha on valmis saanud. Seejärel lisa juurde ka tükeldatud kirsstomatid, roheline sibul ja piim. Lase keema tõusta. Kui makaron on valmis, kurna see ning vala sinna pannil olev hakklihasegu. Vala juurde ka pakk riivjuustu. Sega hoolega läbi, et makaron ja hakklihasegu oleksid ühtlased. 

Kastme jaoks on vaja praadimiseks veidi õli, ühte sibulat, kahte paprikat, purki purustatud tomateid, kahte küüslauguküünt, veidi tšillikastet, soola, sidrunipipart, tilli või soovi korral muid meelepäraseid maitseaineid. 

Tükelda paprika, sibul, küüslauk ning lisa pannile. Vala sinna ka purustatud tomatid ja kõik muud maitseained/komponendid. Pane ka törts vett, et kaste ei oleks liiga paks. Keeda, kuni kõik koostisosad on pehmeks keenud. Muide! See kaste on sobilik ka purki panemiseks, et talvel leks hea võtta, kui kiire on. 

Kommentaarid