Otse põhisisu juurde

Nädalamenüü #17: Kartuli-seenesupp

Selle supi kohta kõlas järgnev kommentaar: nagu sööks kartulit koos seenekastmega. Sinna otsa lisati veel "täitsa hea ja söödav", mis on tegelikult täiesti tõsine võit, kui võtta arvesse, et supiarmastust majapidamises tegelikult ei ole ja noh, seenearmastus on veel kaugemal. Kuidas seda seenekastet suppi teha ja mis selle jaoks vaja on?

Nii umbes 8-10 kartulit (olenevalt kartulite suurusest), üks väike karp (200g) šampinjone või siis suures karbist pool, 4 sibulat, 2dl (200ml) piima, 1 küüslauguküüs, 1 loorberileht, puljongikuubik, maitseaineid (suhkur, sool, sidrunipipar) ja maitseroheline (till, petersell).

Puhasta ja tükelda sibul, küüslauk, seened. Prae neid potipõhjas väikse koguse õliga. Lisa sekka ka kõik maitseained/maitseroheline. Prae umbes kümme minutit ja seejärel vala peale vesi ning lisa puljongikuubik. Koori ja tükelda kartulid ning lisa need samuti supi hulka. Vala peale ka piima. Siin ei ole tegelikult väga oluline koguses kinni olla, pane lihtsalt tunde järgi väike sutsakas. Keeda kuni kartulid on pehmed. 

NB! See supp sobib väga hästi ka püreestamiseks. Samuti võib siia lisada juurde omal valikul liha või vorsti. Hakkliha kasutamisel prae see koos seentega potipõhjas läbi. 

Kommentaarid